Haapajärven Pesä-Kiilat luopuu miesten ykköspesispaikasta

21.9.2015

Haapajärven Pesä-Kiilojen johtokunta on päättänyt, kuultuaan eri tahoja, luopua miesten ykköspesiksestä. Päätös ei ollut helppo, mutta ainoa oikea ratkaisu tässä tilanteessa. Johtokunnan päätös oli täysin yksimielinen. Samalla Haapajärven Pesä-Kiilat anoo Pesäpalloliitolta suomisarjapaikkaa kaudeksi 2016.

Haapajärven Pesä-Kiilat on pelannut ykköspesistä 20 kautta ja siinä välissä miesten Superpesistä kolme kautta. Suurimmaksi osaksi nämä kaudet on pelattu oman alueen joukkueella, mutta nyt viimeisten vuosien aikana pelaajat on jouduttu hankkimaan alueemme ulkopuolelta. Tähän halusimme puuttua. Sillä omien kasvattien osuuden on oltava suurempi, jotta yleisö löytää joukkueen ja talous kestää ykköspesiksen pelaamisen.

 

Kuluvalla kaudella Pesä-Kiiloilla oli enemmän lunastettuja pelaajalisenssejä kuin moneen vuoteen eli suunta junioripuolella on oikea. Haluamme yhä enemmän panostaa lasten ja nuorten toimintaan ja olemme valmiita nostamaan sekä miesten että naisten joukkueita ylöspäin, mikäli se on luontaisesti mahdollista.