Pesäpallon lisenssikauden 2019-2020 myynti on avattu!

28.3.2019

Pesäpallon lisenssit ja passit kaudelle 2019-2020 ovat nyt myynnissä lisenssikaupassa. Hankkimalla lisenssin huhtikuun aikana tai passin 30.6.2019 mennessä valitsemaasi tuotteeseen liittyvän vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2019 alkaen.

Lisenssi vaaditaan kaikilta pöytäkirjaan merkityiltä pelaajilta ja tuomareilta virallisissa pesäpallo-otteluissa sekä pelinjohtajilta Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa, nuorten Superpesiksessä ja B-poikien SM-sarjassa. Oman lisenssivaihtoehdon lisäksi tuomarina ja pelinjohtajana on lupa toimia millä tahansa pelaajalisenssillä.

 

Maaliskuun puolella ostettujen lisenssien ja passien voimassaolo alkaa 1.4.2019.

 

Oikea lisenssivaihtoehto? – Uutuutena tulokaslisenssi!

 

Nuorten pelaajien osalta lisenssivaihtoehdon määrittää ikä ja aikuispelaajien osalta sarjataso. 12-vuotiaille ja tätä nuoremmille hankitaan juniorilisenssi. 13-19-vuotiaille tytöille ja 13-18-vuotiaille pojille oikea lisenssivaihtoehto on nuorisolisenssi.

 

Aikuisten osalta lisenssivaihtoehdon määrää ylin sarjataso, jolla pelaaja pelaa. Tarvittaessa lisenssi pitää korottaa kesken kauden ylempää sarjatasoa vastaavaksi. Korottaminen onnistuu samalla tavoin kuin lisenssin osto eli henkilön tiedot syötetään järjestelmään, valitaan uuden sarjatason mukainen lisenssi ja järjestelmä antaa maksettavaksi lisenssien välisen erotuksen.

 

Tulokaslisenssi on uutuus lisenssivalikoimassa. Tulokaslisenssin hankkivat vuonna 2007 ja myöhemmin syntyneet pelaajat, joilla ei ole ollut aiemmin kilpailulisenssiä. Tulokaslisenssi sisältää Pesispassin eli vapaan sisäänpääsyn kaikkiin Superpesiksen ja muiden Pesäpalloliiton sarjojen runkosarjan otteluihin kaudella 2019.

 

Verkko-osto antaa henkilölle valittavaksi vain lisenssit ja passit, jotka ovat hänelle syntymäajan perusteella mahdollisia.

 

Lisenssin osto

 

Lisenssit ja passit hankitaan verkkopalvelusta. Samalla kertaa on mahdollisuus lunastaa lisenssi yhdelle tai useammalle henkilölle. Vahvistettuaan ostoskorin sisällön maksu tulee suorittaa verkkopankissa tunnin sisällä.

 

Passien hankkiminen on myöhemmin mahdollista myös PESIS-applikaation kautta.

 

Lisenssiin on ensisijaisesti liitetty OP:n Sporttiturva-vakuutus, johon liittyy useita etuja. Alle 12-vuotiailla Sporttiturva on voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa. Mikäli henkilölle hankitaan vakuutukseton lisenssi, vastaavan vakuutuksen tulee olla voimassa koko pesäpallon lisenssikauden ajan.

 

Lisäksi seuran on mahdollista nimetä lisenssiyhteyshenkilö, joka pääsee luomaan koontilaskuja ja näkemään seurakohtaisen luettelon lisenssin hankkineista henkilöistä.

 

Vapaa- ja tuomarikortit

 

Kaikki Pesäpalloliiton vapaa- ja tuomarikortit ovat sähköisiä kaudella 2019-2020. Korttiin oikeutetun henkilön tulee ladata PESIS-applikaatio puhelimeensa (android- tai iOS-käyttöjärjestelmä), kirjautua sisään tai rekisteröityä uudeksi käyttäjäksi ja ladata kortti applikaatioon. Kortit ovat saatavissa 1.5.2019 alkaen.

 

Tuomarikortti edellyttää suoritetun tuomarikoulutuksen, voimassaolevan lisenssin ja tuomarikorttimaksun suorituksen.

 

Pohjola Terveysmestari auttaa vahinkotilanteissa

 

Vahingon sattuessa Pohjola Terveysmestari on apunasi. Ota yhteyttä puhelimitse 0100 5225 tai lataa sovellus mieluusti jo etukäteen puhelimeesi. Asiantuntija arvioi oireet, ohjaa tarvittaessa suoraan oikeanlaiseen hoitoon tai lääkärin etävastaanotolle ja kertoo jatkotoimenpiteistä.

 

Vahinkotilanteessa suositellaan ensisijaisesti hakeutumaan Pohjola Sairaaloihin Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Katso tarkemmat ohjeet vahinkotilanteiden varalle OP:n verkkosivuilta.

 

Lisätiedot

 

Kaikki tarvittavat tiedot ja ohjeistukset pesäpallon lisensseihin liittyen ovat löydettävissä osoitteesta https://www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit.

 

Pesäpalloliitossa lisenssiasioissa palvelee Ilona Näätänen | ilona.naatanen@pesis.fi | 040 777 9001