Pesä-Kiilojen palkitut 2020

8.10.2020


Seura vietti päättäjäisiään Ronkaalassa koronarajoitusten mukaisesti. Paikalla oli suuri joukko pelaajia, jotka ovat palkintonsa ansainneet seuran juhlavuonna.

Haapajärven Pesä-Kiilat 30-vuotta!

 

Sunnuntaina 11.10. tulee tasan 30-vuotta, kun Haapajärven Pesä-Kiilat perustettiin Monitoimitalon luokkahuoneessa. Tuolloin Seppo Mustonen kumppaneineen päättivät perustaa Haapajärvelle oman pesäpalloon erikoistuvan seuran.

Pesä-Kiilojen taival on ollut vaihderikas, kuten monen muunkin seuran. Tämän hetkinen huippuaika sijoittui 90-luvun puolesta välin 2000-luvun alkuun. Tällöin miesten edustusjoukkue nousi Superpesikseen ja pelasi putoamisen jälkeen monta vuotta vielä ykköspesiksen kärkikahinoissa.

Seuralle ei kuitenkaan ole ollut koskaan vaikeaa yhdistää myös lasten ja nuorten toimintaa huippupesikseen, vaan he ovat olleet aina keskeinen osa toimintaamme.

Tänä päivänä me voimme olla ylpeitä junioritoiminnastamme, meillä on koulutetut vetäjät, jotka omalla panoksellaan ovat tehneet merkittävää työtä haapajärvisten ja lähialueiden lasten hyväksi. Tämä työ on kantanut hedelmää.

Tällä hetkellä meillä on aito mahdollisuus tavoitella paikkaa ensin ykköspesiksestä ja pitkäjänteisellä työllä aina Superpesiksestä. Tämän mahdollistaa meidän laaja juniorityö, sillä joukkueet löytyvät jokaisesta ikäluokasta. Meillä on oltava tavoitteita ja osoitettava lahjakkaille junioreille selkeä pelaajapolku myös omasta seurasta.

Kuluva kausi oli poikkeuksellinen korona-viruksen vuoksi, keväällä emme vielä tienneet pelataanko pesäpalloa 2020. Kausi saatiin kuitenkin käyntiin kesäkuun puolessa välissä ja meillä yhtä joukkuetta lukuun ottamatta kaikki päättivät osallistua sarjoihin.

Korona ei myöskään vähentänyt pelaajalisenssejä seurassamme, josta voimme kaikki tänään iloita. Junioripuolella saavutettiin seurahistorian kirkkain SM-mitali, kun C-tytöt ylsivät hopealle Seinäjoella järjestettävässä lopputurnauksessa. Taakse jäi monta huippuseuraa.

Ilolla sain seurata junioreiden intoa kansallispeliämme kohtaan. Heidän ilonsa, toistensa tsemppaaminen, huikeat suoritukset ja välillä myös pettymykset kasvattavat heistä tavoitteellisia, sosiaalisia ja liikunnallisia aikuisia, joita tämä yhteiskuntamme tulevaisuudessa tarvitsee.  Jokainen juniori on palkintonsa tänään ansainnut.

Aikuisten puolella mentiin taas harppaus eteenpäin. Nuoret pelaajat tekivät todellisen esiinmarssin joukkueisiin, jota myös haapajärvinen pesisyleisö arvosti. Ensi kaudelle onkin helppoa asettaa tavoitteet ylemmäksi sekä miehissä että naisissa. Ykköspesistä voimme pitää realistisena tavoitteena.

Haluan kiittää Pesä-Kiilojen puolesta meidän uskollisia yhteistyökumppaneitamme, jotka koronasta huolimatta kulkivat rinnallamme.

Naapuriseurojen kanssa olemme pitkään tehneet yhteistyötä, jotta kaikille halukkaille löytyisi pelipaikat ja tämä on toiminut. Yhteistyötä tulemme jatkossakin tekemään!

Kiitokset myös vanhemmille lastenne harrastuksen tukemisesta ja suuresta panoksestanne kuljetusten ja talkoiden parissa, ilman teitä laajan toiminnan järjestäminen Pesä-Kiiloissa ei onnistuisi.

Meillä on paljon myös vapaaehtoisia toimijoita mm. pesäpallopelien järjestelytehtävissä, ja nämä henkilöt ansaitsevat kiitokset meiltä kaikilta, ilman teitä ei Haapajärvellä pelattaisi ainuttakaan peliä.

Henkilökohtaiset kiitokseni lähetän edellä mainittujen lisäksi vetäjille ja johtokunnan jäsenille panoksestanne seuran, lasten, nuorten ja aikuisten hyväksi tekemästänne työstä. Kiitos!

Ylpeänä ja kiitollisena puheenjohtajana

Jaana Ojaniemi

 

PESÄ-KIILOJEN PALKITUT 2020

 

OSALLISTUMISMITALIT           

C-kori 1, 2 ja 3

B-kori

F-tytöt              

F-pojat              

E-tytöt               Pelisarjan 6.

E-pojat               Kilpasarjan 5.

D-p 07                Pelisarjan 2.

D-p 06                Kilpasarjan 3.

D-t                       Pelisarjan 9.

C-t                       Aluesarjan 1. ja SM-hopeamitalistit

 

 

HENKILÖKOHTAISET PALKINNOT

JOUKKUE

                    KEHITTYNEIN

                       TSEMPPI

C-kori 1

Mila Niskanen

Elsi Sornikoski

C-kori 2

Helmi-Ellen Leppänen

Adessa Skantz

C-kori 3

Iivari Murto

Nyla Korkeakoski

B-kori

Mea Pätsi

Lari Heittokangas

F-t

Ninni Nybacka

Neea Murto

F-p

Veeti Kemppainen

Eemeli Leppänen

E-t

Wilma Viljamäki

Eini Salo

E-p

Eemeli Savola

Joonatan Lappalainen

 

 

 

 

ULKOPELAAJA

SISÄPELAAJA

D-t

Villastiina Järvelä

Helmi Manninen

D-p 07

Taneli Saarikettu

Jere Törmälä

D-p 06

Aatu Savelainen

Niilo Isoherranen

C-t

Aada Skantz

Jenni Järvenpää

B-t

Ronja Hjelm

Ellistiina Pihlajamaa

B-p

Rami Kyllönen

Joona Kinnunen

NMKS

Sanni Hirvasoja

Fanny Pihlajamaa

MMKS

Henrik Leskelä

Jarkko Nummela

NSS

Odessa Tiitto

Pinja Karjalainen

MSS

Veli-Matti Oravakangas

Artturi Paavola

 

 

 

Nuorisotuomari

Kai Korkeakoski

 

Tuomari

Salla-Sofia Sorola

 

Pelinjohtaja

Petri Huhtala