35-vuotiaiden turnaus lähestyy!

9.8.2011

Alla ennakkotunnelmia tulevasta viikonlopusta. Tervetuloa seuraamaan Vanamoiden ja Kontioiden otteita niin Ronkaalaan kuin Oksavalle ja Koivuhakaankin. Päivälippu vain 5 €.

                                                            

Vanamoiden ja Kontioiden SM-turnaus Haapajärvellä

 

Haapajärven Pesä-Kiilat järjestää 35-vuotiaiden SM-turnauksen 13.-14.8. Haapajärvellä. Viikonlopun aikana Haapajärven kentät vilisevät menneiden vuosien sankareita ja junioreiden eli tämän päivän pelaajien esikuvia.

 

Naisten puolella suurin ennakkosuosikki on Jyväskylän Kiri, joka tulee erittäin nimivahvalla joukkueella. Joukkueesta löytyy mm 56 Itä-Länttä, 9 vuoden naispesäpalloilijan titteliä, 8 lyöjäkuningattaren titteliä, 5 etenijätärtitteliä ja lähes jokainen heistä on pelannut pääsarjatasolla 

 

Kirin joukkueesta löytyy mm naisten pesispörssin ylivoimainen ykkönen Katja Saari (2478) ja viidentenä listalla oleva Hanna Airaksinen (1973). Katja Saaren tehoista mainittakoon, että pääsarjassa hän on lyönyt 27+673 = 700 juoksua, tuonut 295 juoksua, lyönyt 2362 kärkilyöntiä, 18 kautta Superpesistä, 4 SM kultaa, 6 hopeaa, 3 pronssia ja 5 halli SM-kultaa!

 

Katja Saari pelaa yhä edelleen naisten ykköspesistä Jyväskylän Kirin kakkosjoukkueessa, joten pelituntumaa löytyy. Jos joukkueessa on lyöntivoimaa, niin etenemispuolesta vastaavat varmasti Hanna Airaksinen ja Kirsi Hänninen, joka myös muistetaan naisten jääkiekkomaajoukkueesta.

 

Vanamojoukkueita on ilmoittautunut Jyväskylän lisäksi Lappeenrannasta ja Haapajärveltä, joten mitali on kaikille varma!

 

Ahola vs Kalajanniska

 

Miesten kontioturnaukseen on ilmoittautunut 10 joukkuetta ympäri Suomen, joten taisto mitaleista tulee olemaan kova! Mielenkiintoa turnaukseen antaa myös Sami Aholan ja Juha Kalajanniskan taistelu siitä, kumpi lyöjistä on paremmassa iskussa näin syksyn tullen. Ahola on lyönyt vuosien saatossa 958 juoksua, kun vastaava luku Kalajanniskalla on  332. Kalajanniskan parhaat tehot löytyvät vuodelta 2002 Kiteen Pallosta, jolloin lyötyjä syntyi miehen yhden kauden ennätys, 61. Kilpailullisesti paras kausi löytyy Oulun Lipon ajoilta (1998), jolloin Kalajanniskan kaulaan ripustettiin SM-kultaa niin sisällä kuin ulkonakin. Ahola vastaavasti on palkittu vuoden lyöjäkuninkaana neljä kertaa. Ahola pelaa Kontioturnauksessa Kajaanin Pallokerhon ja ”Hurri” Pesä-Kiilojen joukkueessa.

 

Miesten puolella löytyy myös monta muuta mielenkiintoista nimeä, joista voidaan mainita vuoden etenijä 1995 Timo Keränen, jonka takataskusta löytyy 6 Itä-Länsi-ottelua, 2 SM-kultaa, 5 halli SM-mestaruutta, 399 tuotua juoksua ja 1686 kärkilyöntiä.

 

 

Turnauksen järjestelyihin osallistuvat kaikki Pesä-Kiilojen joukkueet eli talkoolaisten määrä kahden päivän aikana nousee 200. Pelit pelataan kolmella kentällä ja peliaika peleissä on tunti ja tasavuoro. Kaikista peleistä pidetään ATK-pöytäkirjaa, joten tilastot tallentuvat tuleville vuosille.

 

Toivommekin, että mahdollisimman moni löytää viikonlopun aikana Haapajärvelle seuraamaan huippupesäpalloa, ehkei enää niin nopeatempoista, mutta sitäkin taktisempaa.

Ottelut alkavat lauantaina Ronkaalassa klo 9.00 miesten ottelulla  Haapajärvi – Muhos, jonka jälkeen naisissa Haapajärvi saa vastaansa Jyväskylän klo 10.30.

 

 Jaana