K-P:n Pesis ry:n syyskohtaaminen Kalajoella

13.11.2010

Niilo Piiponniemi, Rauno Flink, Jaana Puranen ja Maria Laurila syysparlamentin tauolla.
Niilo Piiponniemi, Rauno Flink, Jaana Puranen ja Maria Laurila syysparlamentin tauolla.

Haapajärveltä osallistui kohtaamiseen Rauno Flink, Maria Laurila, Niilo Piiponniemi ja Jaana Puranen.

Keski-Pohjanmaan Pesiksen puheenjohtaja Seppo Mustonen avasi kohtaamisen kertoen ajankohtaisista asioista.

Päivä käynnistyi kilpailutoiminnan kysymyksillä. Pohdimme yhteisesti mm. maakuntasarjojen tilannetta ja kuinka saisimme niistä toimivammat. Kuinka ottelusiirroista päästäisiin eroon jne. 

E-ikäisten sarjoissa päätettiin vakaasti miettia  kaikki lyö-säännön käyttöönottoa. F- ja G-junioreissa mietittiin turnausten ja yksittäisten pelien hyviä puolia. Nuorisotiimille annettiin tehtäväksi pohtia kehittämissuunnitelma esitettäväksi johtokunnalle, koskien F- ja G-junioreita.

Seminaariin osallistuvat saivat antaa terveiset Seppo Mustoselle vietäväksi PPL:n Kilpailuseminaariin.

Ari Sarpola ja Kari Kauppinen kertoivat tiedotustoiminnasta ja sen kehittämisideoista. Tuomaritoiminnan terveiset seminaariin toivat Tapani Hotakainen ja Heikki Sarja. He totesivat, että tuomaritoimintaan alueellamme voidaan olla tyytyväisiä.  Tuomarikorttien lunastus on lisääntynyt vuosi vuodelta ja noin 200 korttia jaettiin viime kaudella. C-tuomareita alueellamme on todella vähän ja tähän tulee tulevaisuudessa kiinnittää huomiota.

Tauon jälkeen pureuduimme leiritoimintaan ja totesimme yhdellä suulla, että ne ovat junioritoiminnalle erittäin tärkeitä ja innostavia kokemuksia. Seurat ovat sitä mieltä, että maakunnan oma alueleiri tulisi ottaa mukaan ensi kesän toimintaan. Ajankohdaksi kaavailtiin  kesäkuuta.

Pesiskoulutoimintaa tullaan parlamentin kannanottojen mukaan kehittämään edelleen. Myös Miljoonakoppia -kisaan osallistui yli 40 koulua Keski-Pohjanmaan alueelta, ja kisa oli ollut todella mielenkiintoinen osallistuneiden oppilaiden mielestä. Koppeja heiteltiin lähes tauotta koulussa ja vapaa-ajalla.

Harrastepesiksen ohjaajakoulutuksesta kertoi Iiris Jurvansuu, ja hän totesi, että olisi todella tärkeää kirjata talteen harrastajamäärät ja kaikki pesikseen liittyvät tapahtumat. Päätimme että Pesä-Kiiloista lähtee ainakin yksi henkilö koulutukseen.

Koulutuksesta kertoivat Petri Saari ja Jaana Puranen.  Omalla alueella on tarkoitus järjestää PML- ja JPVT -koulutukset. PML koulutus järjestetään helmikuussa 2011, mikäli ilmoittautuneita tulee tarpeeksi. JPVT:n ajankohdaksi sovittiin huhtikuu 2011.

Pesäpalloliiton syyskokoukseen edustajiksi Keski-Pohjanmaalta lähtevät Seppo Mustonen ja Jaana Puranen. Muut mahdolliset edustajat selviävät myöhemmin.