Haapajärven Pesä-Kiilat uudella innolla ykköspesikseen

11.10.2012

Haapajärven Pesä-Kiilojen visiitti suomensarjassa jäi suunnitelmien mukaisesti yhteen kauteen. Syyskuun ensimmäisenä päivänä Pesä-Kiilat lunasti paikan valtakunnalliseen ykköspesikseen ennätysyleisön silmien edessä. Kaudella 2012 Pesä-Kiilojen joukkuehenki oli yhtenäisempi kuin koskaan.

Kesän 2012 onnistumisten jälkeen joukkueen kasaaminen oli helppoa. Pelaajista jatkavat Mikko Kähtävä, Jyri Suhonen, pelaaja-valmentaja Petri Huhtala, Miika Saari, Jonne Laakkonen, Jarkko Saaranen, Joonas Rajala, Jari Ylipahkala, Riku Niemi, Tero Kivelä, Lauri Vedenpää ja Kai Pätsi. Näistä ykköspesiskokemusta on aikaisemmilta vuosilta yhdeksällä pelaajalla.

Joukkueen kokoamisessa haluttiin kiinnittää huomiota joukkueen harmoniaan ja löysimme sopivat palaset täydentämään palettia. Oulunjoen Kiekosta tulee Henri Heikkinen, jonka kasvattajaseura on Muhoksen Pallo-Salamat. Henri on syntynyt 1994 erittäin lupaava polttolinjan pelaaja. Päättyneellä kaudella hän pelasi B- ja A- poikien superpesistä sekä ykköspesistä Oulujoen Kiekossa. Hänet nähtiin myös B-poikien Itä-Lännessä Sotkamossa.

Ylivieskan Kuulasta Pesä-Kiiloihin siirtyy Tuomas Määttälä, Toholammin Urheilijoiden kasvatti. Tuomas pelasi päättyneellä kaudella etukentällä.

Harjoitteluringissä on mukana myös Haapajärven ja lähialueen lupaavia B-poikia, jotka haastavat kokeneempia pelaajia kilpailussa pelipaikasta ykköspesiksessä.