Vesa Puputti, valitsijayhdistys

Vastaukset kysymyksiin:

Vastaajana Vesa Puputti, valitsijayhdistyksen ehdokkaana:

1. Kommentit väitteisiin:

- Lisää tunti liikettä jokaiseen koulupäivään


Pidennetty liikuntavälitunti on loistava ajatus ja tätähän jo on kokeiltu joillakin paikkakunnilla. Kunta voi tukea tätä ajatusta satsaamalla koulujen pihojen kuntoon ja laitteisiin. Välituntiliikunta ei saisi rajoittua ala-asteelle, vaan pitäisi jatkua yläasteelle, että oppilaat joutuisivat käymään välitunnilla ulkona. Samoten liikenneväylien parantaminen turvalliseksi, että lapset voivat kulkea matkat jalan tai pyörällä, lisäisi itsestään liikkumista.

 

- Auta urheiluseuroja liikuttamaan

 

Meillähän liikuntapaikat, muutamia remonttitarpeita lukuun ottamatta on kunnossa, seurojen ja harrastajien aktiivisessa käytössä. Seurat tarvitsevatkin rahallista avustusta ohjaajien ja vetäjien koulutukseen, josta taas hyötyvät kaikki vauvasta vaariin. Seurojen talkoilla tekemä työ on paikkakunnalle kullanarvoista ja mukana olleena tiedän mistä puhun.

 

- Kaavoita lisää liikettä


Meille on valmistunut Taiston puisto ikäihmisiä ajatellen ja viereen on tulossa liikennepuisto lapsille, jotka taas lisäävät meidän liikkumispaikkoja. Katujen perusparantamisissa otetaan varmasti huomioon myös liikunnalliset tarpeet.

 

- Lääkitse liikkeellä

 

Tämä pitää varmasti täysin paikkansa. Meillä kyllä löytyy liikuntapaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Liikkuminen on minusta jokaisesta itsestä kiinni ja syitä olla liikkumatta on varmaan tuhansia. Tähän liikkumattomuuden poistamiseen urheiluseurat, Jokilatvan opisto ja peruspalvelukuntayhtymä Selänne tarjoavat mahdollisuuden lähteä mukaan.

 

- Tue urheilun osaamista

 

Haapajärven kaupunki on suhtautunut myötämielisesti eri lajien tapahtumiin ja tukenut niitä tilanteen mukaan. Minusta tämä on todella hyvä ja toimiva menettely tapa.

2. Omakohtaiset kokemukset tähän asiaan liittyvät Pesä-Kiiloihin ja omiin työtehtäviini kaupungilla. Pesä-Kiiloissa pyritään kaikki pitämään mukana harrastuksen parissa ja avustamaan tilanteen mukaan leireille lähtiessä, jos ilmenee vaikeuksia päästä mukaan. Perusturvan kanssa olen tehnyt jo vuosia yhteistyötä nuorten työllistämiseksi, jotka ovat erilaisten sattumien takia väliinputojia.

3. Seurojen järjestämien alle 18 v harjoituksista ei pidä periä salimaksuja.

4. Kyllä mahdollista on, kun tuodaan suunnittelu ja kustannusarvio ajoissa teknisten- tai sivistyspalveluiden tietoon, että voida talousarvioon esittää rahaa kyseiseen kohteeseen.

 

5. Tämä on minusta hyvästä tahdosta kiinni, koska se olisi monelle nuorelle tulevia opintoja ja ammattia ajatellen loistava harjoitusmahdollisuus.

 

Vesa Puputti