Tiedote pesiskypäristä

18.5.2016

Pelit ovat jo osittain käynnissä ja keskustelua herättävät kypärät. Mitä kypärää saa käyttää ja mitä ei.

 

EU:n komission laatiman henkilösuojadirektiivin soveltamisoppaan (PPE Guidelines) mukaan kaikki, mukaan lukien urheilussa käytettävät, kypärät, ovat ryhmän kaksi henkilösuojaimia, joilta edellytetään nk. CE-merkintä.

 

Seuraavat kypärät täyttävät lainsäädännössä asetetut vaatimukset EY-

tyyppitarkastuksen ja CE-merkinnän osalta:

Kypärämallit:

 

J-Pesis (miesten, naisten ja tenavapallolla pelattavissa otteluissa)

 

55505 Karhu Pesiskypärä L/XL (miesten, naisten ja tenavapallolla pelattavissa otteluissa)

 

55606 Karhu Pesiskypärä S/M (miesten, naisten ja tenavapallolla pelattavissa otteluissa)

 

55707 Karhu Pesiskypärä XS (miesten, naisten ja tenavapallolla pelattavissa otteluissa)

 

556 Karhu pesiskypärä Jr (naisten ja tenavapallolla pelattavissa otteluissa)

 

Edellä olevia kypärämalleja (ilman CE-merkintää tai CE-merkinnän kanssa) voi käyttää siihen saakka, kun kypärän valmistaja on ilmoittanut kypärän käyttöiän. Lisäksi kypärien käyttäjät ovat velvollisia noudattamaan myös muilta osin kypärien käyttöohjeita.

 

Kilpailun johtoryhmä on päättänyt lisäksi, että kaikissa pesäpallo-otteluissa vaaditaan CE-merkinnällä olevat kypärät vuodesta 2018 alkaen ja kypärä on vaihdettava jo aikaisemmin uuteen, mikäli kypärän käyttöikä (käyttöohjeet) näin edellyttää.

 

Kypärien maalaamisen tai mainoksien osalta (esim. tarrat) käyttäjät ovat velvollisia noudattamaan valmistajien antamia ohjeita. Kypärän rakenteen muuttaminen ei ole sallittua.

 

Karhun pesäpallokypärän mallin 555 senior osalta kypärän valmistus on lopetettu viisi vuotta sitten (käyttöohjeissa kypärän käyttöiäksi on ilmoitettu kolme vuotta) ja kyseinen kypärämalli ei ole kuulunut testauksen piiriin.

Tämän vuoksi kilpailun johtoryhmän on päättänyt, että kyseistä kypärää ei ole sallittua käyttää pesäpallo-otteluissa enää vuonna 2016