B-tyttöjen Superpesiksen lohkojaot selvillä

8.12.2016

B-tyttöjen Superpesis pelataan neljässä lohkossa 32 joukkueen voimin. Pesä-Kiilojen tytöt pelaavat lohkossa C.

C Lohko

Haapajärven Pesä-Kiilat
Lapuan Virkiä
Nurmon Jymy 1

Oulaisten Huima
Seinäjoen Maila-Jussit 1
Vimpelin Veto
Vähänkyrön Viesti
Ylihärmän Pesis-Junkkarit

Tyttöjen Superpesiksen sarjajärjestelmä 2017:

Sarjajärjestelmä

Runkosarja pelataan neljässä alkulohkossa yksinkertaisena sarjana (A, B, C ja D-lohko). Alkulohkossa joukkueilla on koti- ja vierasotteluiden määrä on kolme tai neljä (koti- ja vierasottelut arvotaan).

Ylemmät jatko-ottelut:

Ylemmässä jatkosarjalohkossa E pelaa alkulohkojen A ja B sijoille 1-3 sijoittuneet joukkueet.  Ylemmässä jatkosarjalohkossa F pelaa alkulohkojen C ja D sijoille 1-3 sijoittuneet joukkueet. Ylemmät jatkosarjalohkot pelataan kaksinkertaisena sarjana.

Ylempien jatkosarjalohkojen jälkeen lohkojen E ja F 1.-4. sijoittuneet joukkueet pelaavat puolivälieräottelut ottelupareina paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on jatkosarjalohkossa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Puolivälierien ottelukaavio:
E1-F4
F1-E4
E2-F3
F2-E3

Puolivälierien voittajat pelaavat ottelupareina välierät paras kolmesta - järjestelmällä. Kotietu on jatkosarjalohkossa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Välierien ottelukaavio:
E1-F4/F2-E3 ja F1-E4/E2-F3

Välierien voittajat pelaavat loppuottelussa ja välierien häviäjät pronssiottelussa. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on jatkosarjalohkossa paremmin * sijoittuneella joukkueella.

*) Mikäli joukkueilla on sama sijoitus jatkosarjassa, kotiedun paremmuus ratkaistaan seuraavassa järjestyksessä:

1) Pisteet ottelua kohden jatkosarjassa
2) 3 pisteen voitot ottelua kohden jatkosarjassa
3) Voitetut ottelut ottelua kohden jatkosarjassa
4) Kaikkien otteluiden juoksuero jatkosarjassa
5) Arpa

Alemmat jatko-ottelut:

Alemmassa jatkosarjalohkossa G pelaa alkulohkon A 4-8 sijoille sijoittuneet joukkueet ja alkulohkon B 4-8 sijoittuneet joukkueet. Alemmassa jatkosarjalohkossa H pelaa alkulohkojen C sijoille 4-8 sijoittuneet joukkueet ja alkulohkon D sijoille 4-8 sijoittuneet joukkueet. Alemmat jatkosarjalohkot pelataan yksinkertaisena sarjana. Joukkueiden koti- ja vierasotteluiden määrä on neljä tai viisi.