Seuratiedote 2/18

2.2.2018

Kypärän käyttöpakko C-nuoriin! Tarkistathan, että sinulla on CE-merkitty kypärä!

KYPÄRÄN KÄYTTÖPAKKO C-NUORIIN
 

Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä on päättänyt päänsuojuksen (kypärän) käyttöpakosta C-nuorten SM-sarjassa, C-nuorten aluesarjoissa, C-nuorten valtakunnallisella leirillä sekä alueleireillä.

 

Päänsuojuksen käyttöpakko koskee kaikkia ulko- ja sisäpeliin osallistuvia pelaajia pelipaikasta riippumatta sekä sisäpelin osalta kaikkia kotipesän kaarella tai sen läheisyydessä olevia pelaajia alkulämmittelystä alkaen. Lisäksi päänsuojuksen kiinnityshihnan tulee olla kiinnitetty.

Ottelun alkamisen jälkeen ulkopelaajan päänsuojuksen käytön laiminlyönti johtaa ensimmäiseksi joukkuekohtaiseen huomautukseen ja toistuessaan yhden (1) pisteen varoitukseen päänsuojuksen käyttöpakkoa laiminlyöneelle pelaajalle. Sisäpelaajan päänsuojuksen käytön laiminlyönti johtaa ensimmäiseksi joukkuekohtaiseen huomautukseen ja toistuessaan päänsuojuksen käytön laiminlyönnistä tuomitaan tekninen palo. Kun pelaaja on asettunut lyömään, pääsuojuksen puuttumisesta tuomitaan pesäpallon pelisääntöjen mukaisesti välittömästi tekninen palo.

 

LISENSSIEN HINNAT 1.4.2018 - 31.3.2019               

 

Kilpailulupien, passien sekä lisenssivakuutusten hinnat kaudelle 2018 on hyväksytty. Muutoksena viime kauteen on, että myös B-poikien SM-sarjan pelinjohtajilta edellytetään lisenssiä.

 

Pesispassin osalta on tarkennettu toimintoja, joissa passi katsotaan olevan voimassa.

 

Löydät tiedot osoitteesta:

http://www.pesis.fi/pesapalloliitto/materiaalisalkku/

 

Uuden kauden lisenssien myynti avataan maaliskuun lopussa.

 

OLOSUHTEIDEN POIKKEUSLUVAT 31.3. MENNESSÄ

 

Mikäli seuranne olosuhteet eivät vastaa olosuhdevaatimusten kriteerejä, pyydämme toimittamaan siitä poikkeuslupa-anomuksen osoitteeseen jari.malinen@pesis.fi  31.3.2018 mennessä.

 

Olosuhdevaatimukset sarjoittain löytyvät kilpailumääräyksistä (liite II): http://www.pesis.fi/kilpailu/kilpailumaaraykset/

 

VARAPAIDOISTA JA VUOROPARILIIVEISTÄ

 

Super- ja Ykköspesiksessä varapaidat ovat pakollisia (KM § 28.2). Varapaidan väri on erotuttava selkeästi varsinaisen pelipaidan väristä. Lähetämme tarkemman ohjeistuksen varapaitojen käytöstä maaliskuussa.

 

Muistathan, että mainospaitoja ns. vuoropariliivejä ei ole sallittu käyttää kaudella 2018 (KM § 28.5).