Kapteenit Jarkko Saaranen ja Marko Järvenoja hutunkeitossa. Järvenoja valitsi sisävuoron. Kuva: Pesä-Kiilat
Haapajärven kärki oli Joonas Rajala Kuva: Jorma Piiponniemi
Haapajärven ykköspalkittu Mikko Kähtävä Kuva: Jorma Piiponniemi
Haapajärven kakkospalkittu Petri Huhtala
kuva: Jorma Piiponniemi
Haapajärven kakkospalkittu Petri Huhtala kuva: Jorma Piiponniemi

Ronkaalassa nähtiin äitienpäivänä 13.5. miesten suomensarjan pohjoislohkon avauspeli, jossa vastakkain olivat Haapajärven Pesä-Kiilat ja Kannuksen Ura. Pelissä oli hieman alkukauden kankeutta molemmilla joukkueilla. Ottelusta pisteet jäivät kotijoukkueelle 2-0 (2-1, 2-0). Naisten suomensarjan joukkue otti myös kauden avausvoiton äitienpäivänä Kajaanin Pallokerhosta jaksoin 1-2 k (7-1, 2-3, 0-0, 3-4).

Pelin ensimmäinen juoksu tuli Pesä-Kiiloille Petri Huhtalan lyödessä hienosti ajolähtöön. Kotiin juoksi Joonas Rajala. Kannuksen joukkue pelasi varovaista peliä, eikä toisella lyöntivuorollakaan juoksuja saanut. Kolmannen aloittavalla Kannus järjesteli ensimmäisen ajolähtönsä, jota laitettiin purkamaan jokeri numero 12, Henri Ylitalo. Ylitalo pisti pallon koppareille, ja pallon polttaessa näppejä juoksi etenijä Marko Järvenoja kotiin. Jakson viimeisellä sisävuorolla kotijoukkue järjesteli kolmostilanteen, ja Kähtävän lyönnillä varmistui jaksovoitto.

Toisen jakson avausjuoksu nähtiin jälleen Haapajärven miesten taholta toisessa vuoroparissa, kun Petri Huhtala kotiutti Jyri Suhosen. Kannus ei juoksutiliä toisella jaksolla avannut, vaikka tilanteita oli enemmän kuin ensimmäisellä jaksolla.Kolmannessa vuoroparissa Pesä-Kiilat nousi 2-0 johtoon, kun jälleen Mikko Kähtävä kotiutti Jyri Suhosen.

Pelissä palkittiin vierasjoukkueelta loistavasti pelannut lukkari Joni Lundström (II) sekä varmoja otteita esitellyt Marko Järvenoja (I). Kotijoukkeesta palkinnot keräsivät mainiot juoksunlyöjät Petri Huhtala (II) ja Mikko Kähtävä (I).

Ottelua tuomitsemassa olivat Jani Kontiola (pt, Nivala), Pasi Saari (st, Veteli), Riikka Hotakainen (2-t, Halsua), Jani Karsikas (3-t, Haapajärvi) sekä Juho Karsikas (tr, Haapajärvi).