Pesiskuume nousee

2.5.2009

Kauden alkuun on parisen viikkoa ja puheenjohtaja kirjoittelee sivuillaan seuraavaa ja jatkoa tulee ennen sarjan alkua.

PUHEENJOHTAJAN TERVEISIÄ


Joukkue on nuori, nälkäinen ja nopea!

 

Pesä-Kiilat lähtee nousunkiilto silmissä ykköspesiskauteen. Uudistuneen joukkueen pelinjohtajaksi palaava Ilkka Autio saa luotsattavakseen tulevaisuuden joukkueen, jossa on ennen kaikkea nopeutta ja nuoruuden tuomaa menestysnälkää. Toisaalta kokemustakin on Superista, joten Pesä-Kiilat lienee yksi suurimpia nousijasuosikkeja!

 

Näin kirjoitettiin kymmenen vuotta sitten Pesä-Kiilojen kausijulkaisussa ja sama pätenee myös tämän vuoden Jukka Tiiton johtamaan joukkueeseen. Kymmenen vuotta sitten Pesä-Kiilojen väreissä pelasivat ensimmäistä kauttaan nivalalaisveljekset Mika ja Matti Kukkola sekä sieviläiset Janne ja Olli Kippola. Näistä Janne edustaa edelleen Pesä-Kiiloissa ja kuuluu nyt joukkueen kokeneeseen kaartiin, jolla myös Superin kokemusta. Tänä vuonna tuota kokemusta tuo myös lyöjäjokeri Mikko Närhi.

 

Kymmenen vuotta sitten pelipaikkaa olivat kärkkymässä tämän päivän runkopelaajiin kuuluvat Petri Huhtala ja Tero Kivelä. Tämän parivaljakon lisäksi vuosien saatossa joukkueemme kantaviin voimiin ovat nousseet omista kasvateista Kai Pätsi ja Jyri Suhonen. Nuoruuden nälkää sitä vastoin edustavat haapajärviset  Panu Puputti, Petrus Puputti, Joonas Rajala ja Niilo Piiponniemi sekä toholampinen Pasi Seppälä ja haapavetinen Heikki Savikoski.

 

Muutenkin Pesä-Kiilat luottaa oman alueen pelaajiin, sillä tulevan kauden pelaajista Närhen lisäksi Pekka Saaren kasvattajaseura löytyy Kajaanista. Pesä-Kiilojen tulevan kauden joukkueessa löytyy vielä Toholampea viime vuonna edustanut Marko Järvenoja.

 

Pesä-Kiilat on solminut farmisopimuksen Toholammin Urheilijoiden kanssa, joka antaa mahdollisuuden haapajärvisten pelata Toholammilla ja toisinpäin.

 

Myös naisten joukkue on kokenut uudistusta sitten vuoden 1999. Tuolloin Pesä-Kiilat avasi kautensa Sievissä, voittaen Sisun lukemin 0-2 (0-9, 0-11).  Tänä päivänä joukkueen pelaajista ainoastaan siskokset Tarja ja Päivi Kalajanniska olivat ko ottelussa. Pelinjohtajana oli tuolloin Timo Sornikoski, joka myös tulevana kautena on vinkkarin varressa, apunaan valmentaja Jaana Puranen.

 

Uskon, että sekä miehet että naiset tulevat tarjoamaan Ronkaalassa ja vieraskentillä hienoja hetkiä yleisölle, joten tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan joukkueitamme.

 

Jaana