Olkaa ylpeitä seurastanne

20.4.2009

Näin kehotti Pesäpalloliiton koulutus- ja valmennuspäällikkö Risto Ojanperä puheenvuorossaan Pesä-Kiilojen kevätkohtaamisessa. Risto Ojanperä on noin vuoden ajan kestäneessä Kärkietenijäkoulutuksessa toiminut Pesä-Kiilojen kummina ja ohjaajana, joten hän on tutustunut Pesä-Kiiloihin seurana syvällisesti. Hän on auttanut eteenpäin, kun koulutuksessa saadut tehtävät ovat jääneet umpikujaan.

Ojanperä totesi, että Pesä-Kiilojen vahvuus on siinä, että seurassa annetaan vastuuta kaikille ja myös luotetaan siihen, että kaikki tekevät oman osuutensa. – Siitä voisivat muut seurat ottaa oppia. Tosin joka seurassa töitä tehdään kussakin tavallaan.

 

Risto Ojanperä myös kannusti tekemään loppuun saakka hyvää työtä Kärkietenijä –koulutuksen suhteen. – Toimintakäsikirja, jota koko koulutuksen ajan on työstetty, tulee olemaan mainio työkalu seurajohdolle ja kaikille seuran toiminnassa mukana oleville.

 

Kevätkohtaamisessa käytiin läpi tulevan kauden asioita lähinnä junioripelaajien vanhempien kannalta. Illan aikana tehtiin myös vanhempien yhteiset pelisäännöt. Paikalla olleet vanhemmat päättivät junioripäällikkö Vesa Puputin johdolla, että tulevana kesänä vanhemmat malttavat antaa vetäjän johtaa peliä, vanhemmat tyytyvät kannustamiseen. Myös päihteet, kuten tupakka, päätettiin pitää poissa pelikentiltä ja niiden reunoilta. Kaikki seuran pelisäännöt laitetaan näkyville seuran internetsivuille, mistä niitä voi kerrata tarvittaessa kesän aikana.

 

Huhtikuu on mm. lisenssien maksun aikaa, ja valmistautumista tuleviin koitoksiin. Leirejäkin on tulossa, tulevana kesänä Haapajärvellä järjestetään Keski-Pohjanmaan piirin alueleiri ja seuraavan kesänä sitten valtakunnallinen tenavaleiri.

 

Kevätkohtaamisesta jäi mieleen vahvasti tunne, että joukkueet odottavat kovasti kesää ja pelejä. Vanhemmat ovat valmiita tukemaan lapsia harrastuksessa, joka antaa onnistumismahdollisuuksia niin kentällä kuin muissakin tehtävissä.