Kärkietenijät kolmospesällä

18.1.2009


Kärkietenijät –koulutus ehti jo kolmospesälle. Tiukan asiallisen viikonvaihteen aiheena Vierumäellä oli Seuran taloushallinto ja verotus. Viikonlopun päävalmentaja Martti Olli vakuutti runsaslukuisen seuraväen asiantuntemuksellaan. Tiivis tietopaketti antoi joka seuralle eväitä tarkentaa joitakin käytäntöjä taloushallinnon tai verotuksen saralla. Tämä viimeinen viikonlopun mittainen koulutusjakso oli houkutellut kaikkein eniten osallistujia kymmenestä Kärkietenijä seurasta.

Seurayhteistyö tiivistyi myös viikonlopun aikana. Kärkietenijä –seurat tapaavat toisiaan myös näiden koulutusviikonloppujen jälkeenkin. Loppukiilaan kokoonnumme syksyllä, ja Pesäpalloliitto totesi, että Kärkietenijät jatkavat myös loppukiilan jälkeen vuosittaisilla kokoontumisilla. Lisäksi suunniteltiin kesän ajalle kokoontumisia ainakin Kankaanpäässä sekä Kuopiossa Itä-Länsi –tapahtumassa. Ja totta kai on mahdollista tavata myös pelitapahtumissa ja kesän leireillä.

 

Jokainen mukana ollut seura totesi edustajiensa suulla, että Kärkietenijät on antanut todella paljon virtaa ja innostusta seuratyöhön. Toisten käytännöistä on ollut hyvä ottaa oppia ja hyvä on ollut myös todeta, että joitakin asioita on hoidettu jo pitkään todella hyvin. Kaikki kymmenen Kärkietenijä-seuraa, Kempeleen Kiri, Tyrnävän Tempaus, Ylivieskan Kuula, Haapajärven Pesä-Kiilat, Siilinjärven Pesis, Viinijärven Urheilijat, Kiteen Pallo, Kankaanpään Maila, Vihdin Pallo sekä Turku-Pesis muodostavat tällä hetkellä upean yhteistyöverkoston, ja kaikki vakuuttivat myös yhteistyön jatkuvan.

 

Kiitokset koulutusviikonloppujen onnistumisesta kuuluu totta kai myös Mika Mikolalle, joka on jaksanut ohjata meitä kaikkien tähän asti pidettyjen koulutusjaksojen ajan. Ja kiitosta pitää jakaa myös Mikan ohella kaikille muille seurakummeille Arto Ojaniemelle, Risto Ojanperälle, Pirjo Mäkelälle sekä Kimmo Hirsilälle, jotka myös kannustavat meitä tässä seurakehitystyössä.

 

Ja kotimatka sujui meiltä haapajärvisiltä todella hyvin, Ylivieskan autokunta puolestaan noudatti kotimatkalla perinteitä ykköspesältä paluun tapaan…