Kärkietenijä hanke etenee

30.11.2008

Esa Lehtiranta, Jaana Puranen, Seppo Mustonen ja Pekka Salonen työstämässä seuran tuloskorttia.
Esa Lehtiranta, Jaana Puranen, Seppo Mustonen ja Pekka Salonen työstämässä seuran tuloskorttia.
Ohjatun kuntonyrkkeilytunnin aikana hiki virtasi.
Ohjatun kuntonyrkkeilytunnin aikana hiki virtasi.
Seurakummit Mika ja Pirjo näyttivät mallia kuntonyrkkeilytunnilla.
Seurakummit Mika ja Pirjo näyttivät mallia kuntonyrkkeilytunnilla.

Pesäpalloliiton järjestämä Kärkietenijä –hanke on ehtinyt jo kakkospesälle saakka. Haapajärven Pesä-Kiilat on niiden kymmenen seuran joukossa, jotka pääsivät tähän ensimmäiseen seurakoulutukseen.

Kakkospesän paras anti on koulutuksessa mukana olleiden Jaana Purasen, Maria Laurila ja Seppo Mustosen mielestä se, että kaikki mitä ryhmätöissä tehdään, tulee suoraan oman seuran hyväksi. Myös avoimet keskustelut kaikkien kymmenen seuran osallistujien kesken antavat paljon uusia ideoita seuratyöhön. Ryhmätöitä Pesä-Kiilojen edustajat tekivät Vihdin Pallosta olevien Esa Lehtirannan ja Pekka Salosen kanssa.

 

Perjantaina esiteltiin seurojen valmistelemia esityksiä arvoista, visiosta ja missiosta. Oma seuramme sai paljon kiitosta omasta esityksestään, mikä on jo valmis näytettäväksi esimerkiksi vanhempien kohtaamisissa tai seuran esittelytilaisuuksissa.

 

Lauantaina keskityttiin enemmän seuran johtamiskäytäntöihin. Pohdimme mm. sitä, kuka seurassa tekee mitäkin tehtäviä. Tämä johti meidät ajatukseen, että seuramme työtehtävät on jaettava isommalle joukolle tekijöitä. Työstimme myös seurakorttia, joka toimii työvälineenä lähivuosina seuran vision toteuttamisessa. Lauantaina ja sunnuntaina työstimme vielä seuran tuloskorttia, josta tulee toivottavasti mainio työkalu seuran tavoitteiden määrittelyssä ja toteuttamisessa.

 

Kärkietenijä-hankkeessa esiin tulleita ajatuksia tullaan esittelemään ja työstämään lisää isommalla porukalla, sekä kaikissa lähikuukausien palavereissa. Toivommekin erittäin runsasta osanottoa tilaisuuksissa, silloin seuramme jäsenillä on mahdollisuus ilmaista mielipiteensä seuran tulevaisuuden kuvioista.

 

Ohjelmassa ei unohdettu myöskään liikuntaosiota. Osallistujat pääsivät tutustumaan kuntonyrkkeilyn saloihin ammattilaisen ohjaamina. Hiki virtasi ja löytyi jokunen uusi lihaskin ohjatun tunnin ansiosta.