Sateinen tervehdys Kärkietenijä-hankkeen tiimoilta

29.10.2008

Vaikka elämmekin syksyn pimeintä aikaa, niin ajatukset ovat kuitenkin paljon valoisemmat. Joukkueet ovat pikkuhiljaa siirtyneet Monarille harjoittelemaan ja innostus ainakin nuorimmilla on ollut kova. Edustusjoukkueet alkavat muotoutumaan, eikä suurempaa paniikkinappulaa ole tarvinnut painaa.

Viime viikonloppuna osallistuimme Kärkietenijöiden ykköspesälle ja siitä tässä
yhteenvetoa.

PESÄ-KIILAT NYKYTILASTA TAVOITETILAAN

Viikonlopun aikana saimme Mika Mikolan ansiokkaan ohjauksen avustuksella miettiä mikä seuramme on tänään ja mikä tulevaisuudessa. Koimme todellisia Ahaa-elämyksiä miettiessämme omaa ja kuunnellessamme toisten seurojen visioita ja missioita.

VAHVUUTEMME JA HEIKKOUTEMME

Totesimme, että toiminnan laajuus ja seurahenki on hyvää.Me tiedostamme organisaation toimintamallin, mistä on hyvä lähteä kehittämään seuraamme. Heikkoutena kuitenkin on tekijöitten vähyys, joten kaikkien apu olisi se sitten suurta tai pientä, on tervetullutta. Hinnoittelua tulee miettiä, sillä Pesä-Kiilojen kausimaksut olivat kaikista seuroista selkeästi pienimmät ja hyvänä kakkosena tuli YyKoo.

UHAT JA MAHDOLLISUUDET

Tulevan toiminnan mahdollisuuksina näimme laajenevan yhteistyön muiden seurojen kesken. Myös entisten pelaajien mukaantulo toimintaan antaa uusia mahdollisuuksia kehittää seuraamme. Omien junioreiden nostaminen edustusjoukkueisiin tuo paremmat edellytykset tulevaisuuden joukkueisiin. Uhkakuvia tuo taloustilanne, sillä meillä ei ole ympärivuotista tulonlähdettä.

JOHTOPÄÄTÖKSET

Sinettiseurana meidän tulee edelleen kehittää seuraamme kasvattajana ja nuoren tukijana, säilyttää laaja junioritoiminta ja tehdä se entistä paremmin. Tuleva jäähalli ja Reisjärvelle tuleva uusi hiekkatekonurmi antavat hyvät mahdollisuudet kehittää yhteistyötä ja saada pesisinnostus kasvuun. Yhteistyön voimaa ei voida enää unohtaa ja siitä syntyikin PeKu eli Kalajokilaakson oma joukkue, jonka tavoite on Superpesiksessä. PeKu=Pesä-Kuula voisi olla vastaus tähän ja tätä mietittiin tosissaan Ylivieskan poikien kanssa.

Kummimme Risto Ojanperä tulee marraskuun aikana vierailulle ja tähän tilaisuuteen toivon innokasta osanottoa. Hyvää syksyn jatkoa ja kehitetään yhdessä Pesä-Kiiloista entistä parempi seura.

-Jaana-