Pesä-Kiilojen kauden viimeinen kotipeli päättyi 0-1 tappioon

3.8.2008

Pekka Saari hääri lauantain pelissä lautasen äärellä.
Pekka Saari hääri lauantain pelissä lautasen äärellä.
Jari Hiltusen työnäyte
Jari Hiltusen työnäyte

Lämpöisessä säässä pelattu paikallispelikään ei sytyttänyt jo sarjapaikkansa varmistanutta Pesä-Kiiloja. Ylivieska sen sijaan on vielä karsintarajan paikkeilla, ja sai kuin saikin napattua Haapajärveltä kaksi pistettä.

Ensimmäinen jakso alkoi hieman tunnustellen molempien joukkueiden taholta. Ylivieska lähti sisältä pelaamaan hieman haparoivaa peliä, mutta sai yhden juoksun aikaiseksi. Pesä-Kiilojen sisävuoro ei tuottanut juoksuja, mutta muutamia hyviä vaihtoja nähtiin. Toisessa vuoroparissa Ylivieska karkasi jo 0-4 johtoon. Vuoron ensimmäinen juoksu tuli harmittavasti vapaalla, toinen juoksu todella tiukasta tilanteesta kotipesään. Ylivieskan vuoron kolmas ja tähänastisen pelin neljäs juoksu tuli pallon livetessä kopparin räpylästä. Kuula rakensi vielä ajolähdön, mutta vuoro loppui epäonnistuneeseen kotiutusyritykseen, kun kakkospesältä saatiin palo ennen juoksijan saapumista kotipesään. Pekin sisävuoro oli melko tapahtumaköyhä, Haapajärvi sai etenijän kolmoselle saakka, mutta tilanne kuivui kahteen paloon kärjen takana.

 

Kolmannessa sisävuorossaan Ylivieska ei saanut juoksuja Pesä-Kiilojen ulkokentän poimiessa kaikki koppilyönnit pois. Haapajärvi taas sai avausjuoksunsa Tero Kivelän komealla lyönnillä, mutta pian tämän jälkeen seurasi myös kolmas palo. Neljännessä vuoroparissa Ylivieska kasvatti vielä johtoaan, kun lyöjä pamautti pallon kolmoskopparin yli. Tästä tilanteesta syntyi kuitenkin vain yksi juoksu. Ylivieskan vuoro päättyi komeaan lyöntiin suoraan kohti kakkospesää. Paha vain, että myös etenijä oli menossa kohti kakkosta. Pesä-Kiilat otti ensimmäisen jakson viimeisessä sisävuorossaan vielä kaksi juoksua Kuulan ulkokentältä. Ensimmäisen toi harhaheitolla Mikko Kähtävä, ja toisen Kimmo Lukkarin välilyönnistä Janne Kippola.

 

Toisella jaksolla Haapajärvi nousee ensimmäistä kertaa pelin aikana johtoon Heikki Hiltusen lyödessä Petri Huhtalan kotiin komealla välilyönnillä. Huhtala onnistui myös hyvin ulkopelissä, ottaen lyönnin hyvin kiinni ja polttaen etenijät kakkoselle ja kotiin. Toisessa vuoroparissa kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksujen teossa. Pesä-Kiilat kärsi epäonnistuneista vaihdoista, ja Kuula ei saanut tarpeeksi napakoita kotiutuslyöntejä.

 

Pesä-Kiilat ei onnistunut lyömään juoksuja myöskään kolmannessa vuoroparissa, vaan tyytyi lähinnä kopittamaan etenijöitä. Ylivieska sen sijaan nousi ensin tasoihin kakkospesän yli lentäneellä harhaheitolla, ja sitten johtoon välilyönnillä. Haapajärven Kai Pätsi teki kaikki kolme paloa tässä vuorossa, hyvin helpon näköisesti. Neljännessä vuoroparissa Haapajärvi nappasi vielä yhden, pelin viimeiseksi jääneen juoksun Pekka Saaren lyödessä kakkospuolelta läpi. Hieman myöhemmin kotipesään palaneen Janne Kippolan palosta Haapajärvisillä oli hieman erimielisyyttä tuomarien kanssa, mutta kortinnostoon ei ollut tarvetta.

 

Peli päättyi Ylivieskan 0-1 (3-5, 2-2) voittoon. Vierasjoukkuuen palkinnot menivät Timo Lemposelle (I) ja Olli Kippolalle (II). Kotijoukkeen ykkonen ja myös Keski-Pohjanmaan ykkönen oli Janne Kippola, kakkospalkinnolla Petri Huhtala ja kolmospalkinnon nappasi Kai Pätsi.