Haapajärvelle täydet pisteet kotipelistä

30.7.2008

Komea syöksy kotipesään
Komea syöksy kotipesään
Kimmo Lukkari löi pelissä kaksi juoksua.
Kimmo Lukkari löi pelissä kaksi juoksua.
Kai Pätsin saldo sisäpelissä oli yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu.
Kai Pätsin saldo sisäpelissä oli yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu.

Pesä-Kiilat pelasi keskiviikkoiltana Alajärven Ankkureita vastaan hyvän pelin aurinkoisessa Ronkaalassa.

Ankkurit aloitti pelin sisältä vahvasti, ja rakensi heti ajolähdön. Kaksi ensimmäistä kotiutusyritystä päättyivät Pesä-Kiilojen vahvan ulkopelin ansiosta kotipaloihin, mutta kolmannella kerralla Ankkurit avasi juoksutilinsä.

Myös Haapajärvi aloitti ensimmäisen sisävuoronsa hyvin Tero Kivelän lyödessä kakkostilanteessa läpilyönnin 2-rajasta, tuloksena yksi juoksu. Hetkeä myöhemmin Kimmo Lukkari löi ensin kakkosrajanäpyllä juoksun, ja seuraavallaan puhkaisi kakkosrajan, tuloksena jälleen juoksu.

 

Toisessa vuoroparissa Alajärvi nappasi itselleen toisenkin juoksun, kun pallo lipesi kolmoskopparin räpylästä. Ankkureiden sisävuoron lopetti Mikko Kähtävän komea kiskaisu takakentältä, josta seurasi viimeinen palo kotiin. Kolmannessa vuorossa Ankkurit vaihtoi hyvin, mutta PeKi nappasi kakkospesältä kärpäsen tästä huolimatta. Kyseisessä vuoroparissa nähtiin myös Alajärven läpilyönti, kun Teemu Isoketo läpäisi kakkosrajan. Tämä lyönti kantoi hänet kuitenkin vain kakkoselle. Viimeisessä vuoroparissa Alajärvi yritti hakea tasoitusjuoksua, mutta Pesä-Kiilojen ulkopeli oli liian vahvaa Ankkureiden läpäistäväksi. Ensimmäinen jakso päättyi siis kotijoukkueen voittoon lukemin 3-2.

 

Toisella jaksolla Haapajärvi aloitti jälleen ensimmäisen vuoron vahvasti Kai Pätsin lyödessä Janne Kippolan kotiin. Hetkeä myöhemmin Pätsi tuo myös juoksun pallon polttaessa Alajärven ulkokentän käsissä. Toisen jakson ensimmäisen vuoroparin viimeisen juoksun syöksyy kotiin Jyri Suhonen. Pesä-Kiilat sähläsi hieman ulkopelissä, ja Ankkurit sai ajolähdön, jonka purkuyritys tuotti kuitenkin vain yhden palon Kähtävän polttaessa komeasti etenijän kotipesään. Toisessa vuoroparissa Haapajärvi pelasi hyvää ulkopeliä, etenkin Janne Lukkari poltti hyvin etenijän kolmospesälle, ja hetkeä myöhemmin irrotti myös etenijän kolmoselta hyvällä harhautuksella. Alajärven Teemu Isoketo sai keltaisen kortin kritisoituaan tuomariston ratkaisua hieman liian raisuin sanakääntein.

 

Kolmannessa vuoroparissa Tero Kivelä löi jälleen läpi kakkosrajasta, seurauksena yksi juoksu sekä takatilanne. Alajärven tullessa tasoittavalle peli näytti olevan jo aikalailla ratkennut, mutta Ankkureilla riitti vielä hitusen yritystä. Hyvin rakennettu ajo kuivui Petri Huhtalan napatessa makean kopin ja polttaessa etenijän kakkoselle ja lähes kotipesäänkin. Alajärvi sai kuitenkin toisen jakson avausjuoksun tiukasta tilanteesta.

 

Pesä-Kiilojen neljännen vuoron sisäpeli oli hieman aneemista, eikä enempiä juoksuja nähty. Alajärvikään ei kyennyt enää juoksuja tekemään, vaan peli loppui Kimmo Lukkarin hienoon koppiin ja sitä seuranneisiin kahteen paloon.

 

Ankkureiden pelinjohtaja Keijo Pesu totesi oman joukkueensa pelin olleen molempien jaksojen alussa huonoa. Pesä-Kiilat osasi käyttää Ankkureiden virhesumat hyödykseen.

 

Pesä-Kiilojen pelinjohtaja Jukka Tiitto sanoi kotijoukkeen pelin olleen aneemista jaksojen alkujen jälkeen.

- Ulkopeli oli hyvää ja ratkaisi tänään. Ei mikään loistava peli, mutta riitti tänään, Tiitto jatkoi ja jakoi kehuja myös päivän ykköspalkitulle Tero Kivelälle.

 

Haapajärvi voitti Alajärven 2-0 (3-2, 4-1). Ottelussa palkittiin Ankkureilta Olli Tikkanen (II) ja Teemu Isoketo (I), sekä kotijoukkueelta kakkosella Janne Lukkari sekä ykköspalkinnolla ja Keski-Pohjanmaan ykkösellä Tero Kivelä.

 

Teksti & kuvat: Paavo Laurila