Ankkurit voitti B-poikien pelin puhtaasti

15.7.2008

Heikki Savikoski onnistui ajolähdön purkutilanteessa ensimmäisellä jaksolla.
Heikki Savikoski onnistui ajolähdön purkutilanteessa ensimmäisellä jaksolla.
Pasi Seppälä oli totutun varma sekä sisä- että ulkopelissä.
Pasi Seppälä oli totutun varma sekä sisä- että ulkopelissä.

Pesä-Kiilojen B-pojat pelasivat tiistaina Alajärven Ankkureita vastaan Ronkaalassa melko lämpöisellä ilmalla. Alajärvi aloitti ottelun melko vahvasti lyömällä vastustamattomia vaihtolyöntejä, ja kotiuttamalla etenijöitänsä kohtalaisella tahdilla.

Ankkurit löikin ensimmäisellä jaksolla 3 juoksua. Haapajärven juoksusaalis jäi hieman köyhemmäksi, eikä pelikään tainnut olla B-poikien parasta osaamista. Pesä-Kiilat sai ensimmäisessä vuoroparissa yhden juoksun Pasi Seppälän lyödessä kunnarin tyhjään kenttään.

Toisessa vuoroparissa Alajärvi teki jälleen paljon juoksuja, 4 kappaletta. Näistä maininnan ansaitsee kolmospuolen läpilyönti, jonka tuloksena oli kuitenkin vain 1 juoksu ja kakkostilanne. Seuraavassa vuoroparissa Pesä-Kiilojen Lauri Vedenpää onnistuu nappaamaan Alajärven ajolähdön purkuyrityksen, polttaen etenijät ykköspesälle ja kotiin. Kolmas palo jää kuitenkin puuttumaan, ja Alajärvi saa jälleen tehtyä neljä juoksua. Ensimmäisen jakson viimeisen vuoroparin koittaessa alkoi jo näyttää selvältä että Alajärvi veisi ensimmäisen jakson. Alajärven Matti Orava löikin vielä viimeisellä vuorolla takaa läpi ja juoksi kunnarin tyhjällä kentällä. Pesä-Kiilat vastasi tähän rakentamalla ajolähdön, jonka Heikki Savikoski purki onnistuneesti, tuloksena oli yksi juoksu. Ensimmäinen jakso päättyi tästä huolimatta 2-12 Ankkureiden voittoon.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari oli melko hyvää "peruspesistä" ilman kummoisempia tapahtumia. Kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksujen teossa. Toiselle vuoroparille Haapajärvi sai kuitenkin parannettua hieman sisä- ja ulkopeliään, ja Juho Kekkonen rakensi ajolähdön kakkospuolen läpilyönnillä. Juoksuja ei kuitenkaan Haapajärvelle herunut, kun taas Alajärvi paukutti niitä kolme kappaletta.

Kolmannessa vuoroparissa molemmat joukkueet vaihtoivat hyvin, mutta vieläkään Pesä-Kiilat ei saanut toisen jakson juoksutiliä auki. Vierailijat sen sijaan saivat yhden juoksun. Haapajärvi nappasi hieman tämän jälkeen kakkospesältä kärpäsen, mutta palanut pelaaja oli asiasta eri mieltä, joskaan ei niin kovasti että tuomareiden olisi pitänyt asiaan puuttua. Toisen jakson viimeisessä vuoroparissa Pesä-Kiiloilla oli vielä mahdollisuus voittaa peli. Vaikka Niilo Piiponniemi purkikin ajolähdön onnistuneesti, tämä yksin ei riittänyt voittoon.

Ottelu päättyi Alajärven 0-2 (2-12, 1,4) voittoon. Vierasjoukkueelta palkinnot saivat hyvin kotiuttanut jokeri Ville Viljamaa (II) ja niinikään hyvin pelannut Sasu Iivarinen (I). Haapajärven palkinnot nappasivat sekä ulko- että sisäpelissä onnistunut Juho Kekkonen (II) ja kunnarin lyönyt Pasi Seppälä (I).

 

Teksti ja kuvat: Paavo Laurila