7.7.2008

Niilo Piiponniemi syöksyi kunnarin arvoisesti kolmoselle.
Pasi Seppälän taidonnäyte mailan käytössä.

Pesä-Kiilat pelasi koleassa säässä tiukan pelin Kempeleen Kiriä vastaan. Molempien joukkueiden peli lähit käyntiin hieman kankeasti. Pesä-Kiilojen etukentän peliä saattoi mahdollisesti sekoittaa Joonas Rajalan poissaolo.

Ensimmäisen jakson peli oli kokeilevan oloista, eikä kumpikaan joukkue erityisemmin loistanut ensimmäisen vuoroparin aikana. Pasi Seppälä löi kuitenkin Haapajärven avausjuoksun kyseisessä vuoroparissa. Kempele sai puolestaan avausjuoksunsa harhaheitolla, jota seurasi pian Mikko Vuorelan lyömä juoksu. Toisessa vuoroparissa Niilo Piiponniemi löi tasoitusjuoksun, jonka tuojana oli Heikki Savikoski. Kempele kuitenkin nousi johtoon omalla sisävuorollaan, jälleen kerran harhaheiton turvin.

Pesä-Kiilat tasoitti jälleen pelin kolmannessa vuoroparissa. Kempele olisi mennyt johtoon, mutta ajolähdössä kakkospesältä lähtenyt juoksija esti polttajaa heittämästä, ja tuloksena oli kaksi paloa. Viimeisessä vuoroparissa Haapajärvi sai sisäpelinsä jo paremmalle mallille, tästä esimerkkinä Jarkko Nummelan kolmospuolen läpilyönti, jonka tuloksena oli etutilanne. Juho Kekkonen löi myös läpi, tällä kertaa takakentältä ja juoksi kahta metriä vaille kunnarin. Pasi Seppälä sai sitten vihdoin lyötyä juoksunkin läpilyönnillä, tuojana oli Heikki Savikoski. Kempele lähti kuitenkin hakemaan jaksovoittoa omalla sisävuorollaan, ja loppujen lopuksi se irtosikin Ossi Meriläisen kolmospuolen läpilyönnillä, josta syntyi kaksi juoksua.

Myös pelin toinen jakso oli juoksurikas. Tähän osasyynä saattoi olla Pesä-Kiilojen ulkopelin haparointi, kuten myös Kempeleen todella hyvät vaihtolyönnit. Haapajärven sisäpeli oli kankeaa, ja ensimmäisen vuoroparin jälkeen tilanne olikin jo 0-2. Toiseen vuoropariin Pesä-Kiilat sai kuitenkin lyöntipelinsä käyntiin, ja Niilo Piiponniemi löi kolmospuolelta kunnarin ajolähtöön. Tuloksena tästä oli 1+2 juoksua ja yksi palo. Hieman myöhemmin Jarkko Nummela tasoitti pelin harhaheiton turvin tilanteeseen 4-4.

Kempele pelasi kuitenkin hyvin edelleen, ja kolmannessa vuoroparissa Petteri Korpela löi ensin yhden etenijän kotiin ja viimeisellä lyönnillään toisen. Pesä-Kiilat kuitenkin tasoitti jälleen, kun Pasi Seppälä purki palottoman ajolähdön, tuloksena yksi juoksu, ja Niilo Piiponniemi löi heti perään toisen.

Neljännessä vuoroparissa puntit olivat jälleen tasan, ja Kempele vaihtoi hyvin pelaajia kolmoselle ja sai lopulta myös yhden juoksun. Pesä-Kiilat yritti vielä tasoitusta, mutta joutui muutaman epäonnistuneen vaihtolyönnin vuoksi nöyrtymään KeKin edessä.

Ottelun tuloksena oli siis Kempeleen 0-2 (4-5, 6-7) voitto. Ottelussa palkittiin kotijoukkueelta Niilo Piiponniemi (I) ja Pasi Seppälä (II), sekä vierasjoukkueelta Ossi Meriläinen (I) ja Petteri Korpela (II).