2.7.2008

Pasi Seppälän taidonnäyte
Jarkko Saaranen vaihtohommissa
Niilo Piiponniemen sivallus lähti napakasti

Pesä-Kiilojen B-poikien joukkue kohtasi tappiollisen Alajärvi pelin jälkeen kotonaan Iin Urheilijoiden joukkueen. Taustana pelille oli, että kumpikin joukkue oli hävinnyt ennen illan ottelua vain kerran ja molemmat Alajärvelle.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja rakensi nopeasti ajolähdön. Jarkko Nummela kotiutti Jarkko Saarasen onnistuneella sivalluksella. Ii vastasi tasoittavallaan ja tasoitti pelin Mikko Tiiron tuomalla ja Miikka Pekkalan lyömällä juoksulla.

Ensimmäisen jakson toinen aloittava olikin sitten Pesä-Kiilojen onnistunein sisävuoro. Aluksi rakennettiin paloton ajolähtö. Kärkenä pelaava Heikki Savikoski onnistui ensin kotiuttamaan Lauri Vedenpään, samalla lyöntivuorollaan Heikki kiskaisi pallon maisemiin ja tuloksena oli vielä kaksi tavallista ja kunnari. Kun vielä Pesä-Kiilojen Pasi Seppälä kotiutti Heikki Savikosken onnistuneella näpäytyksellä, Pesä-Kiilat karkasi turvallisen tuntuiseen johtoasemaan.

Ii yritti vielä kiriä juoksueroa umpeen ja saikin aikaan vielä kavennusjuoksun toisen tasoittavalla vuorolla, mutta ei pystynyt enää lisäjuoksuihin. Kotijoukkue kaunisteli vielä ensimmäisen jakson loppulukemat 7-2 Niilo Piiponniemen lyömällä ja Juho Kekkosen tuomalla juoksulla neljännen aloittavassa vuorossa.

Toinen jakso olikin sitten tahkeampaa pesäpalloa. Vaikka Iin Urheilijat uusivat lähes koko sisäpelinsä toiselle jaksolle, alku oli kankea molemmille joukkueille. Iin ensimmäinen sisävuoro ei saanut hyvää alkua, sillä Jarkko Saaranen poltti kaksi etenijää heti vuoron alussa. Hieman tämän jälkeen Ii onnistui, ja pallo katosi kolmosen pitkältä viivalta maisemiin. Sisäpelin hienoisen sekaannuksen vuoksi tuloksena oli kuitenkin vain kolmas palo.

Toisessakaan vuoroparissa kummankaan joukkueen peli ei ollut parhaimmillaan. Iin vaihdot sujuivat hienosti, mutta kotiutukset eivät onnistuneet. Pesä-Kiilojen vaihtolyönnit menivät harmillisen usein joko kopeiksi tai laittomiksi. Yhdenlainen valopilkku vuorolla oli kuitenkin Niilo Piiponniemen lähes kolmospuolen pitkän viivan läpäissyt lyönti, jonka jälkeisellä harhaheitolla hän pääsi kolmospesälle saakka.

Viimeisessä vuoroparissa nähtiin toisen jakson ensimmäiset juoksut. Iin Urheilijat saivat juoksutilinsä auki, kun Mikko Tiiro löi Olli Tiiron kotiin. Pesä-Kiilat kuitenkin vastasi Pasi Seppälän lyödessä Piiponniemen kotiin. Peli ratkesi hetkeä myöhemmin, kun Jarkko Saaranen löi ajolähtöön onnistuneen kolmospuolen välilyönnin. Ottelun päätöslukemat olivat siis 2-0 (7-2, 2-1).

Vieras joukkueen palkinnot kuittasivat Arttu Aalto (I) ja Mikko Tiiro (II). Kotijoukkueen palkinnot menivät hyvin lukkaroineelle Pasi Seppälälle (I) ja itsensä lähes sataprosenttisesti kentälle lyöneelle Heikki Savikoskelle (II).