Menestyksellinen kausi takana

13.10.2006

Kausi 2006 oli Pesä-Kiiloille menestyksellinen monessa suhteessa, vaikkakin mieltä kirveli naisten ykkösjoukkueen tippuminen ykkössarjasta. Seurana meillä kuitenkin oli enemmän positiivisia asioita, joista voimme tänäänkin iloita.

Juniorijoukkueemme pelasivat hyvin ja saavuttivat siinä ohessa myös useita mitalisijoja aluesarjoissa. Ilahduttavaa oli myös joukkueiden kiinnostus leirejä kohtaan, sillä peräti seitsemän joukkuetta osallistui valtakunnallisille leireille ja loput leireilivät Ylivieskan alueleirillä. Vetäjien kanssa käydyssä palautekeskustelussa todettiin kauden sujuneen kaikin puolin hyvin, vaikka parannettavaakin löytyi.

Aikuisten sarjoissa harmillista oli naisten tippuminen, mutta vastaavasti miesten nuori edustusjoukkue osoitti kuuluvansa ykkössarjaan ilman karsintoja ja tästähän on vain suunta ylöspäin eli ensi vuonna Superin karsintoihin!

Ilahduttavaa oli myös naisten kakkosjoukkueen nousu suomensarjaan ilman ainuttakaan tappiota. Oksavan Pesäpoikien nousu suomensarjaan kuului myös kesän kohokohtiin.

Kontiojoukkue oli Joensuussa puolustamassa SM-kultaansa, mutta joutui tällä kertaa tyytymään SM-pronssiin. Haapajärvelle saatiin kuluneen kesän aikana myös kaksi MM-kultaa, sillä Jaakonahon Vesa oli Suomen maajoukkueen mukana Saksassa näyttämässä suomalaista pesisosaamista. Haapajärvelle SM-kultaa toi myös Panu Puputti, joka voitti mestaruuden Sotkamon Jymyn B-pojissa. Onnittelut heille kaikille.

Kuluneella kaudella meillä oli 19 joukkuetta, joten toimijoita ja tekijöitä tarvittiin. Vetäjät, tuomarit ja toimitsijat hoitivat oman hommansa hienosti, josta kiitokset kaikille mukana olleille. Meitä alkaa kuitenkin olla niin paljon, että lisää vanhempia ja toimijoita tarvitaan mukaan. Toivonkin, että mahdollisimman moni tulisi mukaan vanhempainiltoihin, joissa Pesä-Kiilojen toimintaa suunnitellaan. Lastenne joukkueet tarvitsevat myös aikuisia tuekseen mm. talkoisiin, kuljetuksiin, vetäjien avuksi ja turvaksi.

Syksyn aikana tulemme järjestämään mm. kinkkuarpajaiset joihin tarvitaan kaikkien panosta. Joukkueilla on myös talven aikana yhdessä vanhempien ja vetäjien kanssa mahdollista hankkia varoja tulevan kesän leireille ja pelimatkoille, jolloin kesällä voidaan keskittyä tärkeimpään eli pelaamiseen.

Haluan koko johtokunnan puolesta kiittää kaikkia mukana olleita ja toivottaa uudet tervetulleiksi toimintaamme. Suuret kiitokset myös yhteistyökumppaneillemme, olette korvaamattomia Pesä-Kiilojen toiminnan onnistumiselle.