Kauden 2005 päättäjäiset

4.10.2005

Seuran puheenjohtaja Jaana Puranen kertasi aluksi kauden kohokohtia.
Seuran puheenjohtaja Jaana Puranen kertasi aluksi kauden kohokohtia.
Nuorimmat pesistaiturit, G-juniorit, saivat ensin mitalit kaulaansa.
Nuorimmat pesistaiturit, G-juniorit, saivat ensin mitalit kaulaansa.
Tässä ovat F-juniorit saamassa palkintojaan.
Tässä ovat F-juniorit saamassa palkintojaan.
E-tyttöjen joukkue mitalit kaulassa. Vetäjät piiloutuivat pelaajien taakse...
E-tyttöjen joukkue mitalit kaulassa. Vetäjät piiloutuivat pelaajien taakse...

Haapajärven Pesä-Kiilojen kauden 2005 päättäjäisiä vietettiin lauantaina 1.10. Nuorisotalo Stollessa.

Päättäjäisissä kuultiin puheita, mutta tärkein anti taisi kuitenkin olla joukkueiden palkitseminen hyvin menneestä kesästä. Pokaalein palkittiin joukkueidensa parhaat.

Puheenjohtaja Jaana Puranen korosti päättäjäisissä pitämässään puheessa seuraavia seikkoja päättyneestä kaudesta:

Kausi 2005 oli toimintaa täynnä. Suurleiri vaati tuhansia talkootunteja ja paljon aktiivisia toimijoita. Ylpeänä voin todeta, että me haapajärviset näytimme jälleen kerran, kuinka puhalletaan yhteen hiileen ja tehdään loistava leiri, josta jäi sekä leiriläisille että meille järjestäjille paljon hyviä muistoja. Johtokunnalle se toi myös helpotusta talouden hoitoon, sillä lainat saimme hoidettua ja nyt voimme lähteä jatkamaan toimintaamme puhtaalta pöydältä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että pröystäilyyn olisi varaa, vaan jatkamme samalla tiukalla linjalla.

Pelillisesti ajatellen kausi oli myös pitkään aikaan yksi meidän parhaistamme. Oli erittäin hienoa, että miesten edustusjoukkueemme nousi takaisin ykköspesikseen. Olemme jälleen mukana valtakunnan sarjassa, joten näkyvyys paranee. Haluan kiittää ja samalla onnitella ykkösjoukkuetta taustahenkilöineen, sillä nouseminen on aina hankalaa ja te teitte sen.

Onnittelut myös kontioille, jotka voittivat SM-kultaa. He olivat oman ikäluokkansa parhaita ja näin omalta osaltaan osoittivat junioritoimintamme laajuuden, sillä ilman junioreita ei tule kontioitakaan.

Naisten joukkueelle myös kiitokset, sillä vaikka nousu jäi jälleen kerran saavuttamatta, niin kaikkemme annoimme. Kauden aikana oli paljon vastoinkäymisiä, mutta ne käänsimme vahvuusiksi ja olemme tästä eteenpäin henkisesti vahvempia. Kiitän naisia myös siitä valtavasta panoksesta, minkä teitte leirin eteen jo paljon ennen leirin alkua ja sen aikana.

Kuluneella kaudella meillä oli 14 juniorijoukkuetta ja siihen lisäksi aikuisten joukkueet eli toimijoita ja tekijöitä tarvittiin. Näin ison massan liikuttamiseen tarvitaan vetäjiä ja tuomareita, joita ilman ei Pesä-Kiiloja olisi. Te olette meille kultaakin arvokkaampia. Toivon myös, että te pelaajat ymmärrätte näiden henkilöiden tärkeyden.

Ja juniorit, te olette tämän tilaisuuden juhlavieraita. Oli hienoa katsella viime kesänä sitä innokkuutta, mikä teistä loisti, sekä peleissä että harjoituksissa. Toivon että teille kaikille jäi hienoja muistoja pesäpallosta ja jatkatte samaan malliin myös tulevina vuosina. Jokainen joukkue pääsi tavoitteeseensa eli kaikille löytyi peliaikaa, tämän lisäksi omalla leirillä D-poikien joukkue osoitti olevansa jo yksi Suomen parhaimmistoon kuuluva joukkue. Samoin C-pojat osoittivat pelilliset taitonsa Oulun leirillä.

Pelien lisäksi te juniorit yhdessä vetäjien opastuksella huolehditte toimitsijavuorot todella hienosti. Ainoastaan yhteistoiminnalla voimme onnistua. Sinettiseurana saimme kunnian esitellä meidän tuomari- ja toimitsijatoimintaamme Helsingissä ja sitä ihmetellään ihan yleisesti. Mutta tämä on yksi keino, millä meidän kausimaksumme ovat näinkin pienet kuin ne nyt ovat. Eräs pohjoinen seura otti minuun yhteyttä ja kyseli sinettiseurahankkeesta ja he eivät voineet ymmärtää kuinka noin pienillä summillä voidaan pyörittää junioritoimintaa. Heillä pienin kausimaksu oli 150 € ja suurin yli 400 €. Ja meillähän ne olivat 20 ja 30 €.

Puolentoista tunnin keskustelun jälkeen olin kertonut tuomaritoiminnastamme, vetäjistämme, joukkueista ja teistä hyvä vanhemmat. Te vanhemmat olette mukana olollanne mahdollistaneet tämän kaiken. Te olette olleet mukana kuljettamassa lapsianne peleihin, osallistuneet talkoisiin ja antaneet henkistä taustatukea vetäjille heidän arvokkaassa työssään. Kiitokset koko johtokunnan puolesta.

Meillä Pesä-Kiiloilla on myös paljon yhteistyökumppaneita, jotka omalta osaltaan auttavat meitä toiminnan pyörittämisessä. Haluankin osoittaa suuret kiitokset meidän kaikkien puolesta. Kiitokset myös kioskitädeille, järjestysmiehille, kirjureille ja kaikille mukana olleille.

Tähän loppuun puheenjohtajana haluan kiittää johtokuntaa ja leirin johtoryhmää, te teitte valtavasti töitä ja kiitos ette jättäneet minua koskaan yksin. Sepolle haluan lausua nöyrimmät kiitokseni, verot osaan jo maksaa, mutta vielä oli monta asiaa, joissa apua tarvitsin. Kiitos!