Miesten pelinjohtajan terveiset

22.6.2005

Tavoitteemme tähän kauteen oli sijoittua kahden parhaan joukkoon sarjassa. Nyt kun lähes puolet sarjasta on pelattu, majailemme sarjataulukossa 2. sijalla. Sijoitukseen voimme olla tyytyväisiä, mutta pelin tasoon emme.

Olemme pelanneet Haapajärven pesishistorian parasta ulkopeliä, siitä osoituksena päästettyjen juoksujen keskiarvo 5/peli. Joukkueen lukkari Pauli Korkiakoski on johtanut ulkopeliämme taitavan kapellimestarin tavoin. Ulkopeliorkesterista on erottunut myös kokenut "ensiviulu" Janne Kippola. Takarivin pojat ovat myös pitäneet mallikkaasti saavutetut taisteluasetelmat. Linjassa ei ole noudatettu perinteistä haapajärvistä asemasotaa, vaan liikettä on nivusissa piisannut. Kokonaisuus on toiminut hyvin lukuun ottamatta Ylivieskan tapahtumia, jotka jäävät kirvelevinä sotatappiona mieliimme ja pitkään. (Siis siellä, missä kaapin paikka piti näyttää, kävi näin.)

Sisäpelimme onkin toinen juttu. Mailan varressa otteet ovat olleetkin tahmeaakin tahmeammat. Ruuti on ollut märkää koko alkukesän, mutta toisaalta shortsikelit tulevatkin vasta heinäkuussa. Keskimäärin olemme tehtailleet 12 juoksua/peli. Tahmean alun jälkeen voimme tähdätä lähes ampumattomin lippain kohti syksyä. Syyskierroksen haasteena on valjastaa kanuunaosastomme laukomaan keskelle kuulaa ja vielä oikeisiin koordinaatteihin. Toivottavasti saamme vielä kesän kuluessa yhden sotakenttien pelätyimmän Haupitsin vahvistamaan lyöntiarsenaaliamme.

Pelinjohtajan prinsiipit syyskierrokselle:

  1. Pesis on joukkuepeliä, jossa pelaajilta vaaditaan ääretöntä itseluottamusta.
  2. Suomensarjan pohjoislohkossakin tarvitaan asennetta, nöyryyttä, keskittymistä jne.
  3. Peliimme on saatava vauhtia, väriä, jännitystä …
  4. Opimme voittamaan tiukat pelit
  5. Opimme voittamaan tärkeät pelit

 Pelinjohtajan prinsiippi juhannukselle:

  1. Relax
  2. Hauskaa juhannusta

- Jari