Pesispäivä Monarilla

16.3.2013

Sornikosken Sauli ohjeistaa junioreita tekniikkaradalla.
Kuva: Elina Laurila
Sornikosken Sauli ohjeistaa junioreita tekniikkaradalla. Kuva: Elina Laurila
Rajalan Joonas ja Saarasen Jarkko kertoilivat omasta harjoittelustaan Oulussa.
Kuva: Elina Laurila
Rajalan Joonas ja Saarasen Jarkko kertoilivat omasta harjoittelustaan Oulussa. Kuva: Elina Laurila
Niemen Riku kuuntelee Ylipahkalan kehuja.'
Kuva: Elina Laurila
Niemen Riku kuuntelee Ylipahkalan kehuja.' Kuva: Elina Laurila
Joonas Rajala tositoimissa!
Kuva: Elina Laurila
Joonas Rajala tositoimissa! Kuva: Elina Laurila
Henri Heikkinen näyttää pomputtelun mallia.
Kuva: Elina Laurila
Henri Heikkinen näyttää pomputtelun mallia. Kuva: Elina Laurila

Haapajärven Pesä – Kiilat järjesti lauantaina kaikille avoimen pesispäivän. Päivän aloittivat juniorit omalla tekniikkaradallaan. He saivat testata juoksunopeutta, ketteryyttä, ponnistusvoimaa, pallonhallintaa, lyönti -ja heittotarkkuutta.

 

Tekniikkaradan päästyä kunnolla vauhtiin Pesä – Kiilat järjesti tiedotustilaisuuden, jossa seuran yleisten asioiden lisäksi esiteltiin tulevan kauden joukkue.

Pesä – Kiilat aloittaa 18. ykköspesiskauden ja ainoastaan Kempeleen Kirillä on kausia enemmän ja heillä alkaa 20. kausi. Maratontaulukossa Pesä – Kiilat jakaa neljännen sijan Kankaanpään Mailan kanssa. Tulevan kesän ensimmäinen tavoite on saalistaa 29 pistettä, jotka nostavat Pesä – Kiilat maratontaulukon kolmannelle sijalle. (1. Ulvila, 2. Kempele, 3. Nurmo)

Pesä – Kiilojen puheenjohtajat Jaana Ojaniemi ja Ilkka Autio esittelivät joukkueen.

Pesä – Kiiloilla on kaksi lukkaria, jotka ovat oman ikäluokkansa Suomen parhaimpiin kuuluvia. Kokemusta edustava Jari Ylipahkala tunnetaan erittäin ajattelevana lukkarina, joka kehui nuorempaa virkaveljeään. Ylipahkalan mukaan Riku Niemi on ottanut reilun harppauksen eteenpäin erityisesti fysiikan osalta ja pääkin kestää pelaamisen. Riku vastaavasti kehui ”Kongoa” huippulukkariksi.

Miika Saari ja Valtteri Kiiskilä kuntouttavat tällä hetkellä vammojaan.  Pojat kertoilivat, että harjoituksiin palataan viikon päästä.

Uudet tulokkaat Henri Heikkinen (Oulunjoen Kiekko) ja Tuomas Määttälä (Ylivieskan Kuula) ovat kotiutuneet hyvin uuteen joukkueeseen ja antoivat kiitosta niin seuralle kuin joukkuekavereilleen.

Oulussa opiskelevat Jarkko Saaranen ja Joonas Rajala ovat harjoitelleet omatoimisesti .  Myös testitulokset tukevat poikien väittämää.

Mikko Kähtävä teki paluun viime kaudelle ja nyt pesis tuntuu oikeasti kivalta. Samoilla linjoilla on myös joukkueen ilopilleri Lauri Vedenpää. Pojat lupasivatkin esittää ensi kaudella iloista pesistä, jota kannattaa tulla katsomaan.

Jokerit Tero Kivelä ja Jonne Laakkonen ovat tehneet selkeät suunnitelmat miten juoksuja otetaan vastustajan kentästä. Siihen ei tarvita kuin läpilyönti!

Markus Kemell palasi takaisin kotikonnuille Seinäjoelta ja lupasi olla todella nopeassa kunnossa kauden alkaessa. Vilppolan Matti ei päässyt paikalle sairastuttuaan.

Lopuksi pelaaja-valmentaja Petri Huhtala kertoili harjoituksista ja lupasi kakkospuolen olevan tukossa. Valmentajan mukaan nuoret pojat ovat menneet hurjasti eteenpäin. Joukkueesta löytyy tällä hetkellä monta nopeaa kaveria, joten pelinrakentaminen tulee olemaan helpompaa kuin edellisenä kautena.

Pelinjohtajat Antti Ahola ja Taneli Heikkilä ovat uudessa tilanteessa vastuun suhteen.  Molemmille pelinjohtajille tulevan kauden rooli on uusi haaste. Pojat lupasivat iloista ja värikästä peliä, jossa katsojatkin viihtyvät syksyn ratkaisupelien mallin. Äärettömän tärkeäksi Ahola nimesi sarja-avauksen, ”siinä on onnistuttava ja otettava kuusi pistettä” , laukoi pelinjohto yhdestä suusta.

Päivän päätteeksi  paikalla olleet pesisfanit saivat seurata joukkueen harjoituksia.