Pelinjohtaja Saku Komulaisen mietteitä

6.2.2014

Haapajärven Pesä-Kiilojen tulevan kauden pelinjohtaja avautuu ja kertoo itsestään ja tulevasta kaudesta/joukkueesta.

1. Kuka on mies ja mistä tulet?

Mies on Saku Komulainen, joka pitää majaa Kajaanissa. Loppu vuodessa mittari pyörähtää 29:n ikävuoden puolelle. Muutin Kainuuseen 2005 liikunnanohjaajan opintojen perässä. Tätä ennen mie(nykyisin jo sanavalikoimasta valitettavasti poistunut) asuin Joensuussa.

2. Urasi pesäpallon parissa?

Yhteiselo pesäpallon kanssa alkoi yllätyksellisen 90-luvun alkupuoliskolla. Sen jälkeen tielle on osunut pelaajan roolissa muutama pohjois-karjalalainen pesisseura, joissa kääntönäppiä hiottiin aina A-poikiin asti. Sen jälkeen olimme vuoden verran pesiksen kanssa asumuserossa, mutta saimme sovittua riitamme. Siitä asti valmennus on näytellyt isompaa roolia. Viimeisimmät vuodet ovat kuluneet SoJy:n suomarin, ykköspesiksen ja B-poikien parissa.

3. Miksi juuri pesäpallo?

Mummola Sotkamossa, Sirviö - Vuorinen - Hakkarainen ja pesäpalloileva päiväkodin johtaja. Toisinaan se on myös varsin oivallinen pallopeli.

4. Otit haasteen vastaan ja tulit Haapajärven Pesä-Kiilojen pelinjohtajaksi. Mitä uutta tuot joukkueeseen?

Omanlaistani järjestelmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Kurssia ollaan saatu käännettyä kohti tuoreempia tuulia ja sitä kautta motivaatiota harjoittelua kohtaan nostettua. Harjoittelun seurantaan ollaan panostettu erillään olevien farmiseurojen vuoksi aika paljon. Myös harjoitusohjelmisto on saanut uutta väriä ja sen suunnittelussa olemme pyrkineet ottamaan myös erilaiset yksilöt paremmin huomioon. Pelillisiin asioihin sitten lähempänä kevättä..

5. Harjoituskauteen on mahtunut leirityksiä jo useampia. Osa niistä on vedetty Vuokatin Urheiluopistolla ja osa Haapajärvellä. Mitä näistä leiriviikonlopuista on jäänyt päällimmäisenä mieleen?

Kova kilpailu pelipaikoista, erittäin hyvä motivaatio, urheilullisempi asenne ja hieno sekoitus erilaisia persoonia. Testitulokset ovat hyvässä nousussa.


6. Joukkueen tämän hetkinen tilanne pelinjohtajan silmin?

Tilanne on mielenkiintoinen sillä ensimmäisiä näyttöjä pelaajat pääsevät antamaan muutaman viikon päästä Kuopihallissa ja kilpailutilanne on kova. Suuria puheita ja lupauksia aletaan muuttamaan teoiksi ja ensimmäisiä kiinnityksiä kesän pelipaikkoihin aletaan lunastaa. Olo on kuin ensitreffeille.

7. Tulevan kevään suunnitelmat, harjoituspelit jne?

Hallipelejä etsimme koko ajan lisää, koska toistaiseksi niitä ei ole haitalle asti. Yhteisiä kokoontumisia tulee olemaan entistä tiheämmällä tahdilla. Maaliskuussa pelaamme Kuopion lisäksi Oulussa. Huhtikuun alussa käymme kohottamassa spirittiä rennommissa merkeissä pesäpallon ulkopuolisten aktiviteettien muodossa ja huhtikuun lopussa vedämme viimeiset testit Vuokatissa. Toukokuun alussa on sitten kauteen valmistava kotiturnaus Haapajärvellä.

8. Millaisen joukkueen katsojat näkevät tulevalla kaudella?

Katsojille tullaan tarjoamaan päivitetty painos Pesä-Kiiloista. Kilpailutilanne ja korkealle kohonnut motivaatio tulee näkymään kentällä positiivisina lieveilmiöinä. Farmiyhteistyö ja muutamat muut uudet pelaajat tuovat mukavaa vaihtelua ja monipuolisuutta joukkueeseen. Variaatioita tulee olemaan monia. Nopeutta, voimaa, tuoretta verta ja kokemusta on melko mukavassa suhteessa.

9. Tulevan kauden kolme parasta joukkuetta ovat?

Olemme yksi niistä. Muille ei niin väliä.

10. Komulaisen terveiset haapajärviselle pesisyleisölle.

Ykköspesis on parasta paikan päällä.