Leenala Pesä-Kiilojen yhteistyökumppaniksi

31.5.2014

Leenala ja Haapajärven Pesä-Kiilat ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen kaudelle 2014. Tässä Leenalan johtajan Petri Huhtalan, monivuotisen ykköspesispelaajan, mietteitä Pesä-Kiiloista ja solmitusta yhteistyösopimuksesta:

Nykyään urheilusponsorointi ei ole pelkästään yksipuolista rahanjakoa, vaan yhteistyöstä myös yrityksen on saatava jotain vastinetta. Leenala saa yhteistyön myötä paitsi positiivista julkisuutta niin myös monenlaista konkreettista hyvää. Päästään porukalla katsomaan pelejä pitkin kesää, se tuo mukavaa vaihtelua kesän toimintaan. Osa nuoristamme työllistyy valtakunnallisen pesisleirin ajaksi kentänhoito- ja keittiöhommiin.

Toinen tärkeä asia yhteistyökuvioissa on arvomaailmojen kohtaaminen, on arvostettava samoja asioita. Sekä Leenala että Pesä-Kiilat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten hyväksi, haluamme kasvattaa tulevaisuuden joukkuepelaajia ja vastuunkantajia. Pesä-Kiilat on Haapajärven lasten suurin liikuttaja yli 200 lisenssipelaajallaan. Pesäpallosta on tehty Pesä-Kiiloissa koko kansan laji, harrastaminen on todella edullista, se on meidän yritykselle erittäin tärkeä arvo. Lasten harrastaminen ei saa olla eriarvoistavan kallista.

Pesä-Kiilojen toiminnan keskiössä on perhe. Lapset pelaavat ja aikuiset ovat tukena. Käydään yhdessä pelireissuilla ja tuomarivuoroilla, välillä ollaan kiskalla töissä ja ykköspesisottelua katsomassa. Tämäntyylinen perheen yhteinen toiminta on lapselle ensiarvoisen tärkeää. Se on ennaltaehkäisevää lastensuojelua parhaimmillaan.

Junioritoiminnan lisäksi Pesä-Kiilojen edustusjoukkue pelaa resursseihin nähden korkealla tasolla. Edustusjoukkueen pyörittäminen on erittäin tärkeää junioritoiminnan turvaamiseksi. Pienellä pelaajan alulla tulee olla esikuvia seurattavanaan ja joukkue, jossa pelaamisesta unelmoida. Pesä-Kiilojen edustusjoukkueessa omilla junioreilla ja kasvateilla on aina ollut tärkeä rooli. Paikallisuus on yrityksemme arvomaailmassa korkealla.

Mielestäni vastuu kaupungin elinvoimaisuudesta kuuluu alueen ihmisille ja yrityksille. Haluamme tukea seuraa, joka tekee kaupungistamme vetovoimaisen. Pesä-Kiilojen edustusjoukkue on Haapajärvelle merkittävä vetovoimatekijä. Pesis on niitä harvoja asioita, joiden tiimoilta maakunnan lehdet Haapajärvestä kirjoittavat. Pelit tuovat Haapajärvelle satoja kävijöitä vuosittain. Ensi kesän tenavaleirille tulee noin 2000 ihmistä viikoksi, se tarkoittaa vähintään puolenmiljoonan buustia alueen taloudelle. Edustusjoukkueen myötä Haapajärvelle muuttaa vuosittain 10 muualla opiskelevaa nuorta miestä asumaan, heistä moni päätyy tänne pysyvästi. Allekirjoittanutkaan tuskin olisi asettunut Haapajärvellä ilman ykköspesisjoukkuetta.

Mielenkiintoinen pesiskesä on taas edessä. Itse odotan eniten junioripelien tunnelmaa. On taas mielenkiintoista nähdä kuinka paljon lapset ovat vuodessa kehittyneet pelaajina ja ihmisinä. Pesä-Kiilojen ykköspesisjoukkueen otteita odotan myös suurella mielenkiinnolla. Kausi on lähtenyt hieman vaihtelevasti liikkeelle, mutta potentiaalia joukkueessa on vaikka nousupeleihin asti. Pidetään huoli, ettei menestys jää ainakaan yleisön tuesta kiinni.

Katsomoissa tavataan koko perheen voimin,

Petri Huhtala
Leenala Oy