Jaana ja Artsi linnanjuhlissa

8.12.2014

Pikkupoikien pyytämien nimmarit jäivät kysymättä, kun Jaana pääsi yhteiskuvaan Teemu Selänteen kanssa
Pikkupoikien pyytämien nimmarit jäivät kysymättä, kun Jaana pääsi yhteiskuvaan Teemu Selänteen kanssa

Haapajärven Pesä-Kiilojen puheenjohtaja Jaana Ojaniemi yhdessä puolisonsa Arto Ojaniemen kanssa saivat kunnian osallistua Linnan juhliin. Kutsu pariskunnalle tuli Haapajärven Tenavaleirin kautta. Presidentti Sauli Niinistö toimi leirin suojelijana ja myös vieraili leirillä yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa.

Linnan juhliin valmistautuminen sujui suhteellisen rauhallisissa merkeissä. Puvut hankittiin hyvissä ajoin, ainoastaan viime hetken muutokset aiheuttivat Jaanalle pientä paniikkia. 

Itsenäisyyspäivä oli jännittävä. Jaanan syke kampausta ja meikkiä tehtäessä oli enemmän kuin pesispeleissä koskaan. Onneksi mukana olivat ystävät Heidi Ruuska ja Mari Vilppola, joiden varmoissa otteissa ei tarvinnut pelätä lopputuloksen puolesta. He olivat todella korvaamaton tuki ja turva päivän aikana. Tosin päivästä tuli kuitenkin niin kiireinen, että pariskunnan yhteiskuva juhla-asuissa jäi itsenäisyyspäivänä ottamatta. 

Pariskunnan jännitys laantui siinä vaiheessa, kun he tapasivat veteraaneja. Veikko Leppilammen ja hänen puolisonsa tapaaminen ennen kättelyä muistutti siitä tärkeimmästä, eli itsenäisyydestä ja siitä, miten se on maallemme hankittu ja säilytetty. Kiitos kuuluu näille hienoille ja rohkeille ihmisille. 

Ilta sujui kättelyosuuden jälkeen leppoisissa merkeissä. Tunnelma linnassa oli välitön ja lämminhenkinen.  

Haapajärveltä oli edustettuna toinenkin pariskunta, sillä Juha ja Margit Eronen saivat myös kutsun juhliin. Illan mittaan pariskunnat tapasivat toisensa. Erosen Juhan pyynnöstä ministeri Arhinmäki otti juhlijoista yhteiskuvan. 

Ojaniemet muistuttavat, että kiitos kutsusta kuuluu koko Tenavaleirin ja Pesä-Kiilojen talkooväelle. Yksin ei kukaan rakenna leiriä eikä hoida seuran toimintaa. Ja tällä kertaa Jaana ja Arto saivat kunnian edustaa pesisleirejä, seuratoimintaa ja pesäpalloväkeä itsenäisyyspäivän juhlassa.

 

Linkkejä Itsenäisyyspäivän juhlista kertoville sivuille

 

Kuvagalleria Kalevan sivuilla 

Kalevan sivuilla kuvagalleriasta

 

Uutiskuvaa Ylen sivuilta