Tuomarit

Kuva Juha Leskinen

Nuorisotuomarit ja tuomaritarkkailijat saavat maksuttoman leiripassin

Juhlavuoden leirikesä on täällä! Viikonloppuna pelataan Lapuan Etenee-leirillä sekä Haapajärven ja Laitilan alueleireillä. Useimmille leireille ehtii yhä ilmoittautua myös tuomariksi tai tuomaritarkkailijaksi, jolloin leiripassi on maksuton.

Alueleirit jatkuvat ensi viikolla (24) Oulussa, Rovaniemellä, Etenee-leirillä Kurikassa ja Kunnarileirillä Liperissä. Juhlavuoden valtakunnalliset leirit ovat ohjelmassa heinäkuussa. Naperoleiri pelataan Siilinjärvellä 4.–8.7., Tenavaleiri Sotkamossa 19.–24.7., Suurleiri Hyvinkäällä 11.–16.7. ja Nuorisoleiri Seinäjoella 25.–30.7.

Tuomareiden ja tarkkailijoiden ilmoittautuminen leireille tapahtuu Pesistulospalvelussa osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi. Nuorisotuomarit voivat osallistua mille tahansa leirille, mutta Nuorisoleiriä suositellaan lähinnä kokeneemmille oikeudenjakajille. Myös yläikärajasta joustetaan tarpeen mukaan.

– Poikkeusaika pakotti perumaan leirit kesällä 2020 ja osin vielä viime vuonnakin. Jos tuomarilta jäi tuolloin viimeiseksi ajateltu leiri väliin, pääsemme nyt tarjoamaan kaikille uuden mahdollisuuden. Ainakin 18-vuotiaat tuomarit ovat myös tervetulleita leireille viheltämään, alempien sarjojen tuomarivastaava Niina Lämsä kertoo.

Koulumajoitus, ruokailut ja oheisohjelma kuuluvat leiripassiin, joka on maksuton tuomareille ja tuomaritarkkailijoille. Lisäksi tuomaritarkkailijat saavat opistotasoisen majoituksen. Varsinaisia tuomaripalkkioita ei leiriotteluista makseta.

Kaikilla leireillä on voimassa ilmoittautumisohjeiden mukainen nuorisotuomarivelvoite. Tuomaritarkkailijan tuominen leirille ei poista joukkueelta nuorisotuomarivelvoitetta.