Väinö Wassholm, Haapajärven Vasemmistoliitto

Vastaukset kysymyksiin:

Haapajärven Vasemmistoliiton vastaukset ja kommentit, Väinö Wassholm, puheenjohtaja

 

1 Tunti lisää liikuntaa

Liikunta on tärkeätä nuoren kehittymisen kannalta ja siksi kannatamme välituntiliikkumisen lisäämistä. Varsinkin yläasteella tulisi joka välitunnilla käydä ulkona, se samalla auttaisi jaksamaan ja keskittymään paremmin opetukseen.

 

2 Auta urheiluseuroja liikuttamaan

Tämän hetkisessä taloudellisessa tilanteessa on vaikeaa luvata lisää rahaa urheiluseurojen tukemiseen, Haapajärvellä on hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet harrastaa eri liikuntamuotoja.

 

3 Kaavoita lisää liikettä

Valmisteilla oleva osayleiskaa parantaa ja mahdollistaa, niin pyörä- kuin lenkkeilyreittien paremman hyödyntämisen kaikenikäsien ihmisten liikkumisen. Varsinkin jos se toteutetaan niin kuin kaavan suunnittelija sen esitti, eikä typistettynä versiona kuin tekninen lautakunta esittää hyväksyttäväksi. Pidämme ns. rantapolun rakentamista tärkeänä, niin maisemallisesti kuin todellisena lähipalveluna kaiken ikäisille liikkujille.

 

4 Lääkitse liikkeellä

Liikunta auttaa todella pysymään paremmin kunnossa ja siihen tarvitaan myös ohjattua liikuntaa, jota voisi ohjata vaikka useamman kunnan yhteinen ohjaaja. Myös parantamalla kävelyteitä, kuntoliikunta reittejä sekä pyöräteitä saadaan houkuteltua ihmiset enempi liikkumaan. Tämän tilanteen mahdollistaa, jos saadaan hyväksyttyä sellainen osayleiskaava, joka hyväksyy kunnolliset ja mielekkäät liikuntareitit.

 

5 Tue urheilun osaamista

Haapajärven kaupunki on tukennut useana vuonna isompien eri urheiluleirien pitämistä paikkakunnalla ja uskomme, että tukee jatkossakin.

 

Syrjäytymisen ehkäisy

Syrjäytymisen ehkäisyyn tulee panostaa nykyistä enemmän, koulukuraattorin,- psykologin ja lastensuojelun resursseja on lisättävä, jotta voidaan ennalta ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Ennalta ehkäisy on kaikkein edullisinta pitkällä tähtäimellä. Salimaksut voitaisiin poistaa nuorilta.

 

RasTiimi

Aikaisimpina vuosina RasTiimi sai avustusta suunnistuskarttojen tekemiseen, tätä käytäntöä voitaisiin jatkaa.

 

PesäKiilat

 

Tässä talous tilanteessa koululaisten kesätyöllistyminen on entistä vaikeampaa, mielestämme tonnitalkoolaisten käyttäminen ohjaustehtäviin olisi ihan hyvä asia.


Väinö Wassholm, Haapajärven Vasemmistoliiton puheenjohtaja